Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Koorschool Drenthe

21 juni 202419:30 uur
Koorschool Drenthe

Op vrijdag 21 juni geven de zangers van Koorschool Drenthe een concert in de Protestantse kerk in Losser. Het koor staat onder leiding van artistiek leider Arian van der Mark en de begeleiding op orgel en vleugel is in handen van Harold Vriesema.

Koorschool Drenthe wil koorzang op een zo hoog mogelijk niveau aanbieden. Daarbij is extra aandacht voor de zingende jeugd. Zij leren van jongs af aan hun stem als instrument te gebruiken. Daarom volgen alle leerlingen een AMV traject tijdens een half uur zangles in de week waarin muziektheorie, solfège en ritme centraal staan. Na het afronden van deze algemene muzikale vorming stromen de zangers door naar het concertkoor. Om hun stem verder te ontwikkelen blijven alle kinderen wekelijks zangles volgen naast hun repetitie.

Het doel van Koorschool Drenthe is dat ze de zangers van de toekomst opleiden. Daar investeren ze graag in en de resultaten laten ze graag aan u horen!

Dit concert is het eerste onderdeel van een mini tournee in de Euregio. Naast het concert in Losser zal op zaterdag een repetitiedag plaatsvinden in Ahaus, gevolgd door medewerking aan de Vorabendmesse in Ahaus. Het weekend wordt besloten met een concert op zondagmiddag in de prachtige Barockkirche van Zwillbrock.

Het programma op 21 juni bevat werken van bekende componisten als Henry Purcell, John Rutter, Edward Elgar en Gabriel Fauré. Een aantal zangers zal ook solistisch te horen zijn met werken van Constantijn Huygens, Heinrich Schütz en Ditrich Buxtehude.

Het concert begint om 19.30 uur. Entree is gratis, na afloop kunt u een vrije gift geven.

Kijk voor meer informatie over de Koorschool op: www.koorschooldrenthe.nl

Gegevens

Datum:
21 juni 2024
Tijd:
19:30

Locatie

Protestantse kerk Losser
Losser, Nederland + Google Maps
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud