Welzijn

Zijn er nog aardige mensen?

Scanner Miro

Als je het nieuws onder ogen krijgt, denk je dat er enkel nog mensen zijn die dood en verderf zaaien. Zinloze vernielingen en geweld. Brievenbushengelaars. Tasjesrovers en noem maar op. Op bovenstaande vraag kunnen wij een volmondig ja geven. Ja. Die zijn er. En het is een genot die te ontmoeten.

Levensmiddelenzaak XL

Normaliter doen mijn vrouw en ik boodschappen in ons eigenste mooie dorp Losser. Maar je wilt ook wel eens een andere zaak bezoeken, bijvoorbeeld één van de zaken die op het MIRO complex gevestigd zijn. En zo stonden wij het afgelopen weekend met ons boodschappenkarretje bij die XL winkel op de MIRO. We zijn, ondanks dat we al tot de grijze golf behoren, bekend met het fenomeen scannen. Gewapend met een karretje en een scanner trokken we door het bos van levensmiddelen. We scanden en deden die boodschappen in het karretje. Tot zo ver alles goed.

Betaalkaart

Toen we bij de zelfscankassa kwamen wilden we betalen. En dat kan alleen met een bankpas en die had ik thuis laten liggen. Ik vroeg mijn vrouw of ze haar bankpas bij zich had. Nee dus. Het probleem hebben we voorgelegd aan één van de winkeldames. Die stelde voor dat we de kar lieten staan om later terug te komen met een betaalpas. Of we konden de kar laten staan om de winkelwaar terug te leggen in de schappen. Ik ben nog snel even gaan kijken of de portemonnee uit mijn broekzak gevallen was en in de auto lag. Nee dus. Toen ik terug kwam in de winkel hadden zich inmiddels meerdere winkeldames met het probleem bemoeid en iedereen was bereid om een oplossing te bedenken.

Mobiele telefoon

Eén van die alleraardigste winkeldames vroeg aan mijn vrouw of ze bankierde via internet. Ja zegt mijn vrouw, maar ik kan niet met mijn mobiele telefoon pinnen. Ik kan alleen maar geld overmaken van de ene naar de andere rekening. De winkeldame stelde haar voor het bedrag naar haar privérekening over te maken, dan kon zijn via haar bank onze boodschappen betalen. Aldus het bedrag overgemaakt naar haar rekening. Zij betaalde onze boodschappen en wij konden door het poortje naar buiten met de code op de kassabon. Na zo’n leuke en handige actie ga je weer in de mensheid geloven. Niet in allemaal hoor maar de meesten zijn gelukkig goed. Lief winkeldametje, nogmaals hartelijk dank voor je oplossing en welwillendheid.

Sietse en Violetta Smit uit Losser

Vensters: 
afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.