Welzijn

Anti-racisme vlag

Black liver matter

Mijn naam is Confiance Ndeze. Ik ben 21 jaar en ik kom uit Losser. Verder ben ik straks een 4e jaar Pabo student op het Saxion in Enschede.

Protesten tegen racisme

Op dit moment zijn er wereldwijde protesten tegen racisme. Na de protesten in Amsterdam is gebleken dat demonstreren moeilijk is in verband met de coronamaatregelen. Wel vind ik dat het erg belangrijk is dat mensen die vechten voor gelijkheid het ook kunnen laten zien, zodat racisme en discriminatie bestreden kan worden.

Vlag

Zo ben ik op het idee gekomen om een vlag te ontwerpen, die mensen zichtbaar rond hun huis kunnen hangen of plakken. Op deze manier zou iedereen kunnen protesteren, maar wel binnen de coronamaatregelen. Met mijn zwager heb ik een vlag ontworpen die symbool staat voor de beweging tegen racisme. Het doel is om deze vlag zo snel mogelijk op zo veel mogelijk adressen te zien hangen. Op deze manier kan iedereen zonder op straat te staan, laten zien dat hij of zij tegen racisme is. De vlaggen kunnen door alle particulieren worden gekocht bij een al bestaand vlaggenbedrijf, namelijk www.123vlaggenspecialist.nl.

Protestdag

Het doel is dat er door zoveel mogelijk huishoudens die vlag wordt aangeschaft. Hierna willen we een dag kiezen waarop we landelijk gaan protesteren tegen racisme, door middel van de vlag uit te hangen. Hierbij is het van belang dat dit project in heel Nederland bekend wordt. Aan u de vraag of u bereid bent om te helpen om dit (landelijke) bekendheid te geven. Door hier bijvoorbeeld iets in uw krant over te schrijven. Natuurlijk wordt het ook erg gewaardeerd wanneer u op andere manieren betrokken wilt zijn bij dit project. Alle hulp is van harte welkom.

Verder vind ik het belangrijk om aan te geven dat wij (mijn zwager en ik) hier niks aan verdienen.

Confiance Ndeze

 

Vensters: 
afbeelding van Nieuwsredactie Hallo Losser

Door: Nieuwsredactie Hallo Losser