Nieuws

Tom Muller, Nils Huisman en Finn Timmers talenten judo Losser

Tijdens de Clubkampioenschappen van afgelopen zaterdag werden in de Fakkel Nils Huisman en Finn Timmers gekozen tot talent voor de toekomst terwijl Tom Muller het podium mocht beklimmen om de titel Judoka van het Jaar 2018 te ontvangen. Het drietal judoka’s kreeg een wisselbeker uit handen van wedstrijdtrainer Robin Peters. Hij ziet het niveau van de wedstrijdselectie met de maand groeien en er waren meerdere kandidaten voor de genoemde titels want wekelijks staan judoka´s van Losser ergens in Nederland succesvol op de mat.

Nils en Finn bewijzen hun  talent op verschillende toernooien in oost, midden en noord Nederland. Regelmatig vullen zij het podium met fris en zeer aanvallend judo. Zij slaan geen training over en trainen extra in Enschede bij het Regionaal Trainings Centrum. Tijdens het judotoernooi voor jeugdspelers lieten beide judoka’s hun talent zien.

Tom speelt ook in de  selectie van Judo Losser. Hij speelt wedstrijdjudo op een lager niveau maar met evenveel inzet en passie. Hij is een voorbeeld voor andere judoka’s. Daarnaast zet hij zich in voor de organisatie van wedstrijden en activiteiten binnen Judo Losser en is hij onlangs gestart met de opleiding DOJO/assistent.

Clubkampioenschappen

Tijdens de  clubkampioenschappen streden 40 judoka’s  om de hoogste eer., luid aangemoedigd door het in grote getalen opgekomen publiek. Duidelijk was te zien dat er technisch goed gejudood werd en dat het lerarenkorps in Losser en Overdinkel een prima jeugdopleiding verzorgt. De uitslagen van het toernooi zijn na te lezen op de internetsite www.judolosser.nl.

Voorzitter Sjoerd Manders sloot de dag af met een compliment aan al die vrijwilligers die het evenement tot een succes hebben gemaakt. Speciaal woord van dank aan alle vrijwilligers van de  Wedstrijd Dojo Commissie, die met de keurige organisatie van het toernooi lieten zien, inmiddels een volwassen, zelfstandige en goed draaiende commissie te zijn.

afbeelding van Theo Kip

Door: Theo Kip

Woon sinds 1982 in Losser. Verzorg voor Hallo Losser "Sport en Hobby" en Duurzaamheid / Energietransitie.