Sfeermuziek uit Losser bij oranjefeest in Dortmund

Vandaag vindt de halve finale van het EK 2024 plaats tussen Nederland en Engeland in de Duitse stad Dortmund. Onder de 80.000 Nederlandse fans die naar Dortmund zijn afgereisd, is ook de blaaskapel Veur Gek & Onwies (VGO) uit Losser aanwezig. Op filmbeelden op X is te zien hoe de Lossernaren een geweldige sfeer creëren in Dortmund.

Veur Gek & Onwies, ook bekend als VGO, onderscheidt zich door hun unieke repertoire. In plaats van alleen traditionele kapelmuziek te spelen, gaat deze kapel graag met de tijd mee. Hun optredens bevatten nummers van bekende artiesten zoals Bon Jovi, Michael Jackson en de Red Hot Chili Peppers. Natuurlijk vergeten ze ook de traditionele kapelmuziek niet, met nummers als “Böhmischer Traum,” “Skandal Im Sperbezirk” en “Atemlos” in hun repertoire.

De aanwezigheid van VGO draagt bij aan de feestelijke sfeer in Dortmund, waar duizenden Nederlandse fans samenkomen om het Oranje team te steunen. De wedstrijd, die om 21:00 begint, belooft een spannende strijd te worden tussen twee sterke teams.

Of Nederland de finale bereikt, valt nog te bezien, maar de bijdrage van Veur Gek & Onwies aan de oranje sfeer in Dortmund is nu al een succes te noemen.

Geplaatst in: Nieuws
Peter Langela
AUTEUR

Peter Langela

Ik woon in Losser, samen met mijn vrouw Karin en onze hond Tara. Mijn hobbies zijn koken (vegan), wandelen, reizen en moderne technology. Ik ben ondernemer en werkt daarnaast als start-up coach voor Universiteit van Twente, Novel-T en imec.istart.nl. Ik ben lid van de nieuwsredactie van Hallo Losser en ik ben tevens bestuurslid.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud