Plan Aloysiusschool met theaterzaal gaat door

Tijdens de oordeelsvormende vergadering op 2 juli hebben alle politieke partijen groen licht gegeven voor het voorstel om een nieuw cultuurcentrum met theater te realiseren. Dit voorstel gaat nu door naar de besluitvormende raadsvergadering op 9 juli, waar de definitieve beslissing zal worden genomen.

De fracties van Burgerforum en PvdA stemden direct in op basis van de beschikbare stukken, en tonen daarmee hun enthousiasme voor het project. Het CDA was kritischer en vond dat het huidige ontwerp nog niet rijp was voor besluitvorming. Zij gaven aan dat sloop en herbouw volgens hen goedkoper en duurzamer zouden zijn. Ook D66 en VVD hadden nog vragen, met name over de huurinkomsten en de structurele kosten en exploitatie van het nieuwe centrum.

Na een korte schorsing verzekerde het college dat de raad het laatste woord krijgt en haar goedkeuring moet geven aan het definitieve uitvoeringsplan. Dit voorkomt vertraging in de uitvoering van de plannen en zorgt ervoor dat er snel voortgang kan worden geboekt. De verwachting is dan ook dat, met deze toezegging, het voorstel op 9 juli een hamerstuk zal zijn.

 

Geplaatst in: Dorpsproat, Gemeente, Nieuws
Martin Meijer
AUTEUR

Martin Meijer

Voorzitter, redacteur.
Informeren, verbinden en inspireren.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud