OBS De Saller wint E-waste Race Twente

OBS_De_Saller_wint_E-waste_Race_Twente
De afgelopen vier weken zamelden leerlingen van tien Twentse basisscholen een grote hoeveelheid elektronisch afval in tijdens de E-waste Race Twente. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 5699 oude elektronische apparaten in. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven of blijft het onbenut op zolder liggen, maar wordt het hergebruikt en gerecycled. OBS De Saller uit Losser is met 1146 ingezamelde apparaten en 12 reparaties de winnaar van de E-waste Race Twente. Beekpark uit Borne eindigde als tweede en de laatste podiumplaats is voor De Wendakker uit Oldenzaal. De drie scholen winnen een mooie geldprijs die zij naar eigen inzicht kunnen inzetten. De leerlingen van OBS De Saller krijgen daarnaast nog een leuke workshop Kabelkunst.
 
Extra punten voor reparatie
De leerlingen verzamelden punten voor alle ingezamelde items, maar kregen extra punten als ze e-waste lieten repareren. Op deze manier kregen een heel aantal apparaten nog een tweede leven! De kinderen voerden daarnaast campagne in hun eigen omgeving. Familie en buurtbewoners konden hun oude elektronische apparaten – van citruspers tot dvd-speler en van haardroger tot keyboard – online aanbieden, waarna de leerlingen dit aan huis kwamen ophalen. Alle apparaten die zij inzamelden worden hergebruikt of gerecycled.
Elektronische apparaten kunnen altijd gratis ingeleverd worden
Inwoners uit Twente kunnen hun oude elektronische apparaten gratis inleveren op het afvalbrengpunt of Milieupark. Ook kunnen zij bij aankoop van een nieuw apparaat het oude apparaat inleveren bij de betreffende winkel.
Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud