Kick off “De geheime bende van Losser” in Brilmansdennen

In Losser was er afgelopen woensdag 31 juli van alles te doen. In het centrum van Losser werd een commercial voor Johma opgenomen en in het Openluchttheater Brilmansdennen was gisteravond de eerste repetitiedag voor de voorstelling “De Geheime Bende van Losser”.

Voorafgaand aan de eerste tekstrepetitie was er een persmoment. De persfotografen van de regionale maar ook van landelijke (dag)bladen waren aanwezig, RTV Oost en 1Twente maakten opnames van de hoofdrolspelers en ensemble, en ook Hallo Losser was aanwezig. Het was een geslaagde en gezellige ontmoeting tussen de hoofdcast, het ensemble, bestaande uit topamateurs uit de regio, en de creatives. Ook de vrijwilligers van het openluchttheater waren aanwezig.

De Geheime Bende van Losser is een komische familievoorstelling over piratenzenders en smokkelverhalen, Met in de hoofdrollen Bert Eeftink (hij was wegens vakantie niet aanwezig bij deze eerste repetitiedag), Andre Manuel, Jan Riesewijk en Lisa Schol (winnaar van de Musical Award voor aanstormend talent 2024). In de voorstelling krijgt uiteindelijk het oude smokkelgezegde “Ik kom oet Losser en ik weet van niks” een nieuwe betekenis.

Het ensemble kreeg bij het persmoment gisteravond een plek op het podium en zong samen met Lisa Schol het lied dat ter ere van deze voorstelling is gemaakt. Dit lied, “De stem van de piraat” is nu op alle streamingdiensten te beluisteren.

Er doen nogal wat mensen mee aan deze productie, die 11 dagen lang te zien zal zijn in september. Er zullen 800 stoelen per avond klaar staan in het Openluchttheater. De kaartverkoop gaat nu al bijzonder goed. Het belooft een spectaculaire en komische voorstelling te worden, waarin voor een groot deel twents wordt gesproken. De regie is in handen van Anne de Blok.

De tekstrepetitie  wat later op de avond was erg leuk om mee te maken. De rollen werden door regisseur Anne de Blok ter plekke verdeeld en daarna begon de “kleine Caro” als eerste met haar tekst. Andre Manuel speelt Willem, de vader van Caro. Jan Riesewijk is in de voorstelling de opper oudste, een soort orakel van het dorp. Bert Eeftink is de regie assistent, de man die alles regelt. Het decor is spectaculair en bestaat uit oude radio’s en oude zendapparatuur. Mocht u nog een oude radio in de schuur hebben staan, men kan die bij deze voorstelling goed gebruiken. Ellen Wisse, de producent van de voorstelling, deed hier zelfs een oproep voor bij de start van het persmoment.

Er zal nu iedere woensdag tot en met zaterdag gerepeteerd worden om straks, van 4 tot en met 14 september, deze nieuwe productie op het podium van Brilmansdennen te brengen. En dat het spectaculair en komisch zal worden, dat gaf het script al aan.

Geplaatst in: Nieuws
Wilma Breukers
AUTEUR

Wilma Breukers

Ik ben Wilma Breukers. Geboren en getogen in Enschede, maar inmiddels verknocht geraakt aan Losser waar ik sinds een aantal jaren woon en werk. Omdat ik van Losser ben gaan houden wil ik het dorp ook beter leren kennen. Het werk als redacteur bij Hallo Losser draagt hier aan bij.

Ik houd van schrijven, van toneel, theater en cultuur. Ik heb vroeger veel redactiewerk gedaan bij de lokale omroep in Enschede en ben ook jarenlang lid geweest van een toneelvereniging. Ik ben getrouwd en heb een dochter die niet meer thuis woont.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud