Jeroen Diepemaat beëdigd als nieuwe burgemeester van Losser

Tijdens een bijzondere raadsvergadering in ’t Lossers Hoes is Jeroen Diepemaat vanavond geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Losser. Ten overstaan van commissaris van de koning Heidema legde Jeroen de ambtsbelofte af waarmee  zijn aanstelling een feit werd.

Maar voor de beëdiging  werd de nieuwe burgemeester  ‘s middags bij de gemeentegrens opgewacht voor het” meuten”

Het “meuten” is een traditie in Losser als er een nieuwe burgemeester benoemd is en ook Jeroen Diepemaat ontkwam hier niet aan. Een bont gezelschap van de folkloristische verenigingen de Böggelrieders en de Gaffel Aöskes stonden de burgemeester op de gemeentegrens op de hoek van de Zoekerweg en Enschedesestraat op te wachten. Met een oude brandweerauto werden Diepemaat zijn vrouw en twee kinderen naar de gemeentegrens gebracht

.Daar moest eerst “gemeut” worden voordat de burgemeester de gemeentegrens over mocht. Het is een soort tolgeld wat al jaren gebruikelijk is bij de aanstelling van een nieuwe burgemeester.

Jan Riesewijk liet namens het welkomstcomité de burgemeester  kennis maken met het “meuten”, waarna Jeroen Diepemaat zich voorbeeldig kweet van zijn taak door de aanwezigen te trakteren op een welkomst borrel (het tolgeld). Daarna heette het gezelschap de nieuwe burgemeester van harte welkom in de mooiste gemeente van Nederland.

Veel lof en waardering en succes voor Jeroen Diepemaat

Tijdens de raadsvergadering hadden veel sprekers lovende woorden over Jeroen Diepemaat, die geroemd werd om zijn kennis en besluitvaardigheid. Collega-burgemeesters benoemden ook  zijn ambitie om samen te werken met de andere Twentse gemeenten en de buurgemeentes uit Duitsland.  Een plechtig moment  was behalve de ambtsbelofte, het moment dat Jeroen de ambtsketting kreeg  omgehangen en tegelijkertijd de voorzittershamer in ontvangst nam.

Veel zin en uitdagingen in Losser

Jeroen sprak tenslotte de wens uit dat hij samen met zijn gezin een mooie tijd in Losser tegemoet  gaat en dat hij als burgemeester drie woorden hoog in het vaandel heeft staan: Vrij-Gelijk-Samen

Wij wensen Jeroen, Marit, Wout en Saar heel veel geluk en succes in Losser.

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud