Is er behoefte aan meer supermarkten in het dorp Losser? (vervolg)

Is er behoefte aan meer supermarkten in het dorp Losser

Hoeveel supermarkten hebben we nodig in het dorp Losser?
Veel inwoners vragen zich af of een derde of zelfs een vierde supermarkt in Losser noodzakelijk is. “Waarom hebben de afgelopen jaren de Plus en Coöp hun deuren gesloten? Was het voor hen niet rendabel?” Is er behoefte aan een derde supermarkt, zoals een Lidl, of is er juist meer vraag naar een winkelketen zoals Action of Wibra?

In ons artikel van 28 mei 2024 schrijven wij over de schriftelijke vragen die de CDA-fractie heeft gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over het tekort aan supermarkten in het dorp. Fractievoorzitter Paul Elferink heeft namens de partij zijn bezorgdheid geuit over het beperkte aanbod van supermarkten en de negatieve impact hiervan op de lokale economie en het milieu.

HalloLosser is benieuwd naar de uitvoering van de detailhandelsvisie die aangeeft dat er ruimte is voor vier supermarkten in het dorp en naar de reactie van het College van Burgemeester en Wethouders op de vragen van het CDA.

De discussie over het aantal supermarkten in Losser is nog lang niet afgerond. HalloLosser volgt de ontwikkelingen op de voet en hoopt op een constructieve dialoog van de politiek, met de ondernemers, dorpsraad de gemeente en de inwoners van het dorp Losser om te komen tot het ideale aanbod van food en non-food in onze gemeente.

Wordt vervolgd.

Zie ook ons artikel van 28 mei 2024 Vragen CDA aan het college van B&W

Geplaatst in: Dorpsproat, Gemeente, Nieuws
Martin Meijer
AUTEUR

Martin Meijer

Voorzitter, redacteur.
Informeren, verbinden en inspireren.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud