CDA vraagt om oplossing tekort supermarkten in dorp Losser

De CDA-fractie in de gemeente Losser heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders betreffende het tekort aan supermarkten in het dorp Losser. Fractievoorzitter Paul Elferink uit namens de partij zijn bezorgdheid over het beperkte aanbod van supermarkten in Losser en de negatieve gevolgen die dit heeft voor de lokale economie en het milieu. 

Het CDA wijst op de detailhandelsvisie van Losser, waarin ruimte is gemaakt voor vier fullservice supermarkten in de dorpskern. Momenteel zijn er echter nog maar twee supermarkten over na het vertrek van Plus en Coop. Beide overgebleven supermarkten willen hun vloeroppervlak uitbreiden om beter te kunnen voldoen aan de behoeften van de consumenten.

Veel inwoners van Losser doen nu hun boodschappen in naburige steden zoals Oldenzaal, Enschede en zelfs Duitsland. Dit leidt tot meer verkeersbewegingen, wat negatieve gevolgen heeft voor het milieu en de veiligheid. Bovendien lopen de supermarkten in Losser hierdoor omzet mis, wat ook een negatieve impact heeft op de andere detailhandel in het centrum van het dorp.

Het CDA dringt daarom aan op de komst van een derde supermarkt, bij voorkeur een food discounter, om de diversiteit en het aanbod te vergroten. De partij heeft de volgende vragen aan het college voorgelegd:

  1. Is het college zich bewust van de maatschappelijke roep om uitbreiding van het aantal supermarkten in Losser, bij voorkeur in de vorm van een food discounter?
  2. Welke initiatieven heeft het college ondernomen of is het voornemens te ondernemen om de diversiteit in de food retailsector in Losser te vergroten?
  3. Welke stappen heeft het college ondernomen of is het van plan te ondernemen om de behoefte aan uitbreiding van het vloeroppervlak van de bestaande supermarkten te realiseren?
  4. In welke mate vormen ruimtelijke aspecten en grond-/vastgoedposities belemmeringen voor de uitbreiding en diversificatie van de supermarkten in Losser?
  5. Wat is er nodig om deze belemmeringen weg te nemen?

Het CDA hoopt dat het college snel actie onderneemt om te zorgen voor een adequaat aanbod van supermarkten in Losser, maar ook andere kerkdorpen in de gemeente, zodat zowel de inwoners als de lokale ondernemers hier baat bij hebben.

Klik hierop voor een update van het artikel

Geplaatst in: Dorpsproat, Gemeente, Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud