Investeringen op het boerenerf

Judithhoeve

In Overijssel is vanaf maandag 28 oktober een nieuw pakket maatregelen beschikbaar om de landbouw toekomstbestendiger te maken. Deze maatregelen, ontwikkeld in samenwerking met lokale partners en experts, worden gefinancierd uit de €234 miljoen die in juni door het Rijk is toegezegd en inmiddels beschikbaar is. Dit pakket biedt boeren de kans zich aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Sinds de toezegging is er hard gewerkt aan het uitwerken van deze regelingen, die nu klaar zijn om in werking te treden. Boeren krijgen hiermee meer ruimte om hun bedrijf duurzaam te ontwikkelen, wat zorgt voor meer stabiliteit en kansen op de lange termijn.

Vier regelingen nu beschikbaar, meer volgt
Het nieuwe stimuleringspakket biedt nu al vier concrete regelingen, gericht op:

  • Het telen van eiwitrijke gewassen
  • Het verbouwen van biobased gewassen voor de bouw
  • Agroforestry (boslandbouw)
  • Het omschakelen naar biologische landbouw

Deze maatregelen zijn meteen beschikbaar zodat boeren hier in hun teeltplannen voor volgend jaar al rekening mee kunnen houden.

In 2025 worden meer regelingen toegevoegd, zoals een bonus voor boeren die bepaalde doelen behalen (KPI’s), en subsidies voor technieken die de uitstoot verminderen en het dierenwelzijn verbeteren. Ook komen er later in het jaar regelingen voor onder andere leernetwerken, boerenlandgoederen en een stoppersloket.

In 1 oogopslag
Er is een overzicht beschikbaar van alle regelingen die nu open gaan én de regelingen die er nog aankomen. Bekijk daarvoor de factsheet “Investeringen op het boerenerf” (pdf 198 kB).

Meer informatie
Meer informatie over de regelingen is te vinden op het online portal www.toekomstvooronsplatteland.nl.

Geplaatst in: Nieuws
Theo Kip
AUTEUR

Theo Kip

Ik maak deel uit van de nieuwsredactie. Plaats persberichten en volg de gemeentepolitiek.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud