“Ik vind het belangrijk dat iedereen onze winkel kan bezoeken”

Een nieuwe invalidenparkeerplaats en een aanpassing in het glaswerk bij de ingang. Met die twee toevoegingen aan zijn winkel zorgde Raymond Kleine, eigenaar van de Welkoop in Losser, dat zij het certificaat “goud” krijgen in de MKB-toegankelijke route. Gisteren brachten de Losserse pro-ambassadeur van Ongehinderd, Jeanette Davina, en wethouder Marian Oosterbroek een bezoek aan de Welkoop om hen te bedanken voor hun acties.

Raymond: “Een tijdje terug kregen wij bezoek van de organisatie Ongehinderd. Zij hebben toen de hele winkel gescand en beoordeeld hoe toegankelijk het is. Ze keken bijvoorbeeld of de paden breed genoeg zijn voor klanten die in een rolstoel zitten. We kregen toen in eerste instantie het certificaat brons. Toen heb ik eigenlijk meteen gevraagd wat ik kan doen om het certificaat goud te krijgen.” Er hoefden maar twee aanpassingen te komen. Een invalideparkeerplaats en bij de ingangsdeuren een markering op het glas op ooghoogte van rolstoelgebruikers. Raymond: “Dat heb ik toen eigenlijk direct doorgevoerd. Ik vind het belangrijk dat iedereen onze winkel kan bezoeken en de auto dichtbij kan zetten. En daarnaast wil ik gewoon altijd voor goud gaan.

De MKB-toegankelijke route in Losser
De afgelopen tijd zijn de organisatie Ongehinderd en de Losserse pro-ambassadeur van Ongehinderd, Jeanette Davina, langs ondernemers in de gemeente Losser gegaan. Jeanette vroeg in eerste instantie of de ondernemers onderdeel wilden worden van de route. Vervolgens bracht een expert van Ongehinderd (gratis) in beeld hoe toegankelijk zij zijn voor mensen met een beperking. Ook krijgt de ondernemer praktische tips om toegankelijker te worden. Met een bronzen, zilveren of gouden certificaat laten zij zien hoe toegankelijk de winkel is. In de gratis app Ongehinderd kunnen inwoners en landelijke bezoekers van onze gemeente zien waar zij een ongehinderd bezoek kunnen brengen. Jeanette: “Ik ben de afgelopen tijd langs een aantal ondernemers in Losser, Overdinkel en De Lutte geweest. In de zomervakantie ga ik verder: langs de ondernemers in de buitengebieden. Omdat ik daar vervoer voor nodig heb, gaat mijn dochter met me mee.”

Meld je ook aan voor de route
Er zijn inmiddels 61 locaties in de gemeente Losser die een scan hebben laten doen voor de MKB-toegankelijke route. Wethouder Marian Oosterbroek: “Dat is heel mooi, en ons doel is dat er nog een aantal mee doen! Ik nodig alle ondernemers die nog geen scan hebben laten doen dan ook van harte uit om zich aan te melden. Ook als je onderneming nog niet zo toegankelijk is. Vaak kun je met een paar kleine aanpassingen al de toegankelijkheid verbeteren. Er was bijvoorbeeld één locatie die alleen nog maar 2 haakjes op rolstoelhoogte hoefde op te hangen en daardoor het certificaat kreeg. Dat lijkt iets kleins, maar hoe fijn is het als je niet steeds hulp hoeft te vragen om je jas op te hangen, maar dit gewoon zelf kunt doen. Een paar kleine toevoegingen kunnen al een verschil maken.

 

Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud