Genealogie database van HKL gegroeid tot 125.000 personen met ruim 20.000 unieke achternamen

HKL_Genealogie_125.000

Woar bin ie d’r ene van ?
De Historische Kring Losser (HKL) zet zich al meer dan 55 jaar in voor het vastleggen van de historie binnen het oorspronkelijke grondgebied van het Dorp en Marke Losser. Dit omvat naast het dorp Losser, het kerkdorp Overdinkel, Glane en het gebied daar omheen.

Sinds medio 2020 is de HKL begonnen met een online genealogie-database.

In de afgelopen 4 jaar is de werkgroep Genealogie versterkt met een aantal nieuwe vrijwilligers en is de database gegroeid tot het memorabele aantal van 125.000 personen met ruim 20.000 unieke achternamen.

De nadruk ligt nog steeds op personen uit de Marke Losser maar we hebben gemerkt dat er niet alleen verbanden zijn met de hele regio Noord-Oost Twente, maar ook met onze immigratiegebieden rondom Weststellingwerf en Steenwijkerwold. Daarnaast zijn er ook veel verbindingen met de aangrenzende gebieden net over de grens met Duitsland.

Staat uw familienaam er ook in? Kom gerust kijken op onze online website https://genealogie.historischekringlosser.nl/

Als u een stamboom, andere gegevens of foto’s heeft en u wilt deze met de Historische Kring Losser delen, stuur dan een email naar:

Tijdens de OpenMonumenten dag van zaterdag 14 september houdt de genealogiegroep een inloopdag van 11:00 tot 15:00 in het prachtige Aleida Leurinkhuis. U bent van harte welkom.

Geplaatst in: Nieuws
Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud