Excelsior doneert eerste prijs van De Slag om Losser aan KiKa

Woensdagavond heeft Muziekvereniging Excelsior een cheque van €1500 overhandigd aan KiKa (Kinderen Kankervrij). De muziekvereniging won dit bedrag als eerste prijs in De Slag om Losser 2024 en koos ervoor om dit bedrag te doneren aan KiKa.

Voorzitter Martin Meijer van Hallo Losser opende de ceremonie in ’t Lossers Hoes met een toespraak waarin hij benadrukte trots te zijn op de gemeenschap van Losser en de kracht van samenwerking. “We hebben tijdens De Slag om Losser niet alleen fantastische prestaties gezien,” zei Meijer, “maar ook het bewijs dat we samen echt een verschil kunnen maken. Deze avond gaat niet alleen over winnen, maar ook over geven en steun bieden aan een groter doel.”

Muziekvereniging Excelsior doneert eerste prijs van De Slag om Losser aan KiKa

De 25-jarige Anouk Kruse uit Hengelo is vrijwilliger bij KiKa en nam de cheque in ontvangst. Anouk zet zich in om bewustwording te creëren over kinderkanker. Naast haar werk geeft ze gastlessen op scholen om kinderen en leerkrachten voor te lichten over de impact van de ziekte en om pestgedrag rond het gebruik van het woord ‘kanker’ aan te pakken.

Kruse legt uit dat KiKa zich richt op het financieren van wetenschappelijk onderzoek om de genezingskansen van kinderkanker te vergroten. “In de afgelopen 20 jaar is de genezingskans gestegen naar ongeveer 83%,” vertelde Kruse. “Maar ons werk is nog niet klaar. Er zijn nog steeds te veel kinderen die hun strijd verliezen. Donaties zoals deze helpen ons om verder te komen in ons onderzoek en de langetermijngevolgen van behandelingen te beperken.”

Anouk Kruse benadrukte ook dat kinderkanker anders is dan volwassenenkanker, niet alleen vanwege de verschillende soorten kankers die kinderen kunnen krijgen, maar ook vanwege de invloed op het gezin en het ontwikkelingsproces van het kind.

Bezoek voor meer informatie en donaties  de website van KiKa: https://kika.nl.

De toespraak van Kruse werd met een warm applaus ontvangen door het publiek, dat bestond uit leden van de muziekvereniging en vrijwilligers van Hallo Losser. Met deze actie heeft Muziekvereniging Excelsior niet alleen laten zien dat ze muzikaal talent hebben, maar ook dat ze een groot hart hebben voor het goede doel.

De Slag om Losser 2025
Tijdens het Bruegheliaans Festijn heeft Hallo Losser een stand waar alle informatie te vinden is over De Slag om Losser 2025. Ook is dan de datum voor dit evenement bekend en kunnen de eerste teams zich al inschrijven.

In de video hieronder is een samenvatting van de avond te zien, gemaakt door Henk Koning en Hennie Nijhof.

 

Geplaatst in: Nieuws, Slag om Losser
Peter Langela
AUTEUR

Peter Langela

Ik woon in Losser, samen met mijn vrouw Karin en onze hond Tara. Mijn hobbies zijn koken (vegan), wandelen, reizen en technologie. Ik ben bezig met het schrijven van een kookboek over plantaardig koken. Naast het ondernemerschap werk ik als business developer en start-up coach voor Universiteit Twente, Novel-T en imec.istart.nl. Voor Hallo Losser ben ik bestuurslid en nieuwsredacteur.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud