Echtpaar H.Bouwman (84)en G.G. Bouwman-Warger (81)  60 jaar getrouwd

Op woensdag 25 september zijn Herman Bouwman en Truus Bouwman-Warger 60 jaar getrouwd, althans voor de wet, want het kerkelijk huwelijk vond 60 jaar geleden op 3 oktober in Glanerbrug plaats.  

Ontmoeting
Zoals zo vaak in die tijd ontmoetten Herman en Truus elkaar bij de Vereniging  in Losser tijdens een dansavond. Het orkest Sang und Klang zorgde voor de gezellige sfeer en diezelfde avond was er al een klik.

Historie
Herman werd geboren in Losser en bezocht daar de Martinusschool. Later volgde nog de ambachtsschool in Oldenzaal waar hij een opleiding volgde als machine-bankwerker. Later werd hij nog vrachtwagenchauffeur bij van Gils, broodventer om uiteindelijk beroepsmatig als meet -assistent bij de Heidemij te eindigen.

Truus werd geboren in de Beekhoek in Glanerbrug. Na de lagere school was ze voorbestemd om in de confectie te gaan werken, want geld om te studeren was er in die tijd niet. Zo werkte ze bij Kaiser confectie en bij andere bedrijven in Duitsland.

Eerste bewoners aan de Begoniastraat
Na hun trouwen kregen Herman en Truus een huis aangeboden aan de Begoniastraat in Losser. Opmerkelijk was dat zij de allereerste bewoners in die straat waren, een adres waar ze met alle plezier nog steeds woonachtig zijn.

Namens de gemeente bezocht ook burgemeester Kok het bruidspaar

Het gezin werd in de loop der jaren uitgebreid met de dochters Monique en Petra, die met hun gezinnen gelukkig nog in de buurt zijn blijven wonen.

Herman en Truus altijd sportief
Herman speelde op zijn 18e al in het eerste van KVV Losser en was een voortreffelijke voorhoede speler. Voor elk doelpunt dat hij scoorde kreeg hij van zijn vader 1 gulden. Dat ging goed tot dat hij in één wedstrijd er vier inschoot. Toen vond pa het wel welletjes. Herman speelde uiteindelijk 10 jaar in het eerste. Tot op de dag van vandaag volgt hij het voetbal nog steeds.

Truus is elke week te vinden in het warme water van zwembad Brilmansdennen waar ze  fanatiek aerobics beoefent. Verder is ze druk met de kaartavonden bij sv Losser. Of het nu hartenjagen, kruisjassen of jokeren is, het maakt Truus allemaal niets uit.

Feest bij Dijk 59
Op 6 oktober wordt het feest gevierd bij Dijk 59 aan de Denekamperdijk in Losser. Of Sang und Klang er dan ook weer bij is ?????

 

 

 

 

Geplaatst in: Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud