Concordia Overdinkel haalt zilver op WK marching in Radstake

Concordia_WK_drumband_radstake

Aan de voorbereidingen kon het niet liggen, alles was tot in de puntjes uitgewerkt en doorgenomen. De speciale counters werden tot in den treuren ingestudeerd onder leiding van tambour-maître Gerben Keujer. Het muzikale gedeelte dat absoluut niet onderschat mag worden werd onder leiding van Norbert Bruins gerepeteerd.

Kortom de voorbereidingen waren top voor het Worldchampionship of marching and show bands in het Duitse Radstake. Concordia kwam uit op het onderdeel Mars in de Championshipklasse, dit is tevens de hoogst mogelijke klasse op het WK. Tijdens het optreden was de spanning om te snijden maar uiteindelijk werd er een topprestatie neergezet. Het optreden zag er goed uit volgens de meegereisde supporters maar de drummers zelf waren zeer kritisch over hun neergezette prestatie.

Tevens was er de mogelijkheid om het optreden te volgen via een live stream hier werd door de thuisblijvers ook gretig gebruik van gemaakt.

Nu was het wachten op de jury beoordeling, deze vindt plaats onder een 4 koppige jury waarbij gekeken wordt naar de muzikaliteit en de visuele aspecten van het marcheren. Na uren wachten totdat alle korpsen waren geweest, kwam dan eindelijk de uitslag 2e oftewel een dikke zilveren plak met 83,15 punt en een prachtig resultaat, waar de vereniging uiteraard enorm trots op is.

Het feest ging dan ook nog tot in de late uurtjes door na terugkomst in het clubgebouw.

Wilt u de filmpjes en foto’s zelf zien kijk dan even op https://concordia-overdinkel.nl/ of volg ze op Facebook en Instagram.

Hallo Losser - Alles van, voor en over Gemeente Losser
AUTEUR

Nieuwsredactie Hallo Losser

Hallo Losser wordt actueel gehouden door een groot aantal vrijwilligers. Wij geloven dat de Gemeente Losser vitaal en energiek blijft als we weten wat er speelt in de dorpen en als kleurrijke inwoners van onze gemeente een plek hebben om hun verhaal te vertellen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud