Buurtbus Glane gaat rijden

Jarenlang heeft het geduurd voordat het initiatief van Martha Horstman (Burgerforum) gehoor kreeg. Zij maakt zich sterk voor een buurtbus die Losser met Glane en Glanerbrug zou verbinden. En na behoorlijk veel tegenwerking  en na veel obstakels te hebben weggewerkt, lukte het Martha toch, de buurtbus gaat vanaf 2 september rijden.

De buurtbus is de ontbrekende schakel in het openbaar vervoer voor Glane. Met deze verbinding is aansluiting op het regulaire openbaar vervoer mogelijk en is het een verbindende schakel tussen Losser-Glane-Glane Beekhoek en Glanerbrug.

Provincie en Arriva reageerden positief

De provinciale staten in Zwolle reageerde positief en zegde in samenwerking met Arriva een buurtbus toe wanneer men minstens 40 vrijwillige chauffeurs bij elkaar zou kunnen krijgen. En dat lukte.

Martha: “Het heeft al met al zo’n zes jaar in beslag genomen voor we de zaakjes voor elkaar hadden, maar nu is het gelukt. De chauffeurs zijn opgeleid en gekeurd en er worden veel bushaltes gecreëerd. Daarbij hebben Glane en Glane Beekhoek bijzondere aandacht gekregen”.

In het nieuwe Dorpshuis in Glane wordt een ruimte  ingericht  voor de chauffeurs, waar ze tussendoor pauze kunnen nemen voor een kopje koffie.

Buurtbus voorziet in een behoefte

Martha: “Wij zijn ontzettend blij dat we alles geregeld hebben. Blij zijn we voor treinpassagiers die in Glanerbrug uitstappen en dan met de buurtbus hun weg kunnen vervolgen, blij voor scholieren uit Glane die in Losser op school gaan, blij voor bezoekers van het Syrisch orthodoxe klooster, blij voor bezoekers van het zwembad in Losser en blij voor mensen die op te industrieterrein werken”.

De geslaagde missie van de buurtbus wordt gevierd. Op 30 augustus zal in Glane de officiële opening plaatsvinden.

Op 2 september gaat de bus op weg voor zijn eerste rit. Voor een compleet overzicht van de routes en vertrektijden zie schema.

Hieronder staat de tijdelijke route, zo lang de Kerkstraat in Glanerbrug eruit ligt. De bus gaat dan over de Slank naar de Gronausestraat en vandaar naar Liberein en weer terug via de Slank

Geplaatst in: Glane, Nieuws
Henri Schuite
AUTEUR

Henri Schuite

Ik ben geboren in Enschede en woon sinds 1988 in Losser. Na mijn werkzame leven bij de politie en het CBR ben ik nu met pensioen . Al vanaf mijn middelbare school periode houd ik me al bezig met redactie werk en het organiseren van evenementen.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud