Tweede fase werkzaamheden Glanerbrugstraat van start

Tweede fase werkzaamheden Glanerbrugstraat van start

Na de zomervakantie start de gemeente Losser met de tweede fase van de werkzaamheden aan de Glanerbrugstraat in Glane-Beekhoek.

Aannemer TWW werkt dan vier weken aan de herinrichting van de komslinger, net na de komgrens tussen Glane-Beekhoek en Losser. De werkzaamheden starten op dinsdag 29 augustus en duren tot vrijdag 29 september. De planning van dit soort werkzaamheden is altijd afhankelijk van weers- en onvoorziene omstandigheden.

In het najaar van 2022 is de eerste fase van de werkzaamheden afgerond. De werkzaamheden vonden plaats vanaf de gemeentegrens met Enschede-Glanerbrug tot aan de komgrens.

De riolering werd vernieuwd, de stoepen werden verbreed en stoepen en inritten werden van straatbakstenen voorzien. Daarnaast werd het asfalt vervangen en werden drie oversteekplaatsen aangelegd. Ook staan er nu nieuwe lantaarnpalen en kwam er meer groen in de straat.

Werkzaamheden tweede fase

Bij de tweede fase werkt TWW aan de herinrichting van de komslinger, net na de komgrens tussen Glane-Beekhoek en Losser. Door de werkzaamheden aan de Enschedesestraat zijn de werkzaamheden aan de komslinger opgeschoven. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de Enschedesestraat afgerond. De tweede fase van de werkzaamheden aan de Glanerbrugstraat kan starten. Met deze werkzaamheden wordt de veiligheid van de straat verbeterd. De komslinger remt straks nog meer af, daarmee gaat de snelheid op de straat omlaag.

Omleiding

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de weg voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Dit verkeer kan van en naar Enschede en Glanerbrug de omleiding gebruiken via de Broekhoekweg – Enschedesestraat – Noord Esmarkerrondweg, en in omgekeerde volgorde. TWW zorgt dat wandelaars, fietsers en hulpdiensten langs de werkzaamheden kunnen. Houd door de omleiding rekening met extra reistijd.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Glane, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud