Marco Bergsma showt op 2 april zijn nieuwe tuinproject ROSCO

Marco Bergsma showt op 2 april zijn nieuwe tuinproject ROSCO

Hovenier Marco Bergsma heeft met ROSCO een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van tuinen. Een ongeëvenaarde showroom is op het terrein aan de Goormatenweg 6 in Overdinkel te bewonderen en daarmee is Marco uniek in Nederland.

Wie is eigenlijk Marco Bergsma?

Marco werd op 18 september 1981 in Losser geboren en was al vroeg een ondernemend ventje. Als 9- jarig knaapje verzamelde hij al oude telefoonboeken en gouden gidsen voor de Mariaschool in ruil voor wat kauwgomballen. Kerstbomen verzamelt hij op zijn tiende, om er 25 cent mee te verdienen, waarna ze door de gemeente werden verbrand. Als Marco 11 is, wordt de verkoper in hem geboren. IJsjes verkopen op zondag en met feestdagen braadworsten en hamburgers  bij opa Bulter in de Lutte. Op zijn 12e begint de hovenier in hem te leven. Hij begint met het kweken van buxusplanten, zonnebloemen en pioenrozen.

Veelzijdig natuurkind Marco belandde al snel in de bloemenexport en niet veel later had hij al heel wat tuintjes in onderhoud. Hij is dan 14-15 jaar. Als hij genoeg heeft gespaard koopt hij zijn eerste trekker. En dan gaat alles in een sneltreinvaart. Hij werkt bij een hoveniersbedrijf, ontwerpt tuintjes en schaft  in 2000 een sterkere trekker ( Deutz 7206) aan.

Eigen bedrijf verwezenlijkt zijn droom

Als zijn moeder in 2001 ziek wordt, wil hij haar overtuigen dat hij op eigen benen kan staan en alles uit het leven haalt wat mogelijk is. Hij schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel en een jaar later is Marco Bergsma ondernemer.

Onderneming groeide uit tot groot bedrijf

In al de jaren die volgden werd het hoveniersbedrijf groter en groter. In 2009 verhuisde het bedrijf naar de locatie aan de Goormaatweg in Overdinkel. Het pand, waarin vroeger de openbare basisschool was gevestigd, bleef staan en het geheel werd uitgebouwd met een grote hal, waarna het bedrijf groeide en groeide. Inmiddels heeft het Marco 20 ervaren hoveniers in dienst.

Rosco inspiratiekamers  is uniek in Nederland

Sinds kort heeft Marco Bergsma een nieuwe creatieve vondst. Op de bovenste verdieping van het bedrijfspand zijn indrukwekkende tuininspiratiekamers te zien. Van een gezellige landelijke tuin met veel bloemen en gras tot een mediterrane tuin die je verbeeldt in Ibiza te zijn of een gezellige veranda met alle comfort, kortom alles is te bezichtigen.

Droomtuin op maat kun je zelf maken of laten aanleggen.

Marco: “ Het concept houdt eigenlijk in dat mensen in showrooms ideeën kunnen opdoen en daarmee zelf aan de slag gaan. Materiaal is overal te koop en dan ontstaat er een soort doe-het-zelf formule. Wij geven vrijblijvend advies en maken eventueel een ontwerp. We verschaffen een handleiding en zijn bereid, indien nodig, nog een helpende hand te bieden.  Door veel zelf te doen is op die manier een droomtuin goedkoper te verwezenlijken. De Twentse noaberplicht is daarbij natuurlijk onontbeerlijk. Buren of vrienden kunnen bijvoorbeeld het straatwerk voor hun rekening nemen. En voor het gedeelte waarvan ze geen verstand hebben kunnen ze bij ons langs komen. Bij ons kan alles worden uitbesteed. Daardoor denken wij voor de toekomst een betaalbaar concept in de tuinwereld te hebben ingevoerd. In dat verband heb ik de namen van mijn kinderen Ros en Scott ook in de nieuwe naam verwerkt, want immers kinderen hebben de toekomst”.

Openingsweekend

Voor meer info kunt u kijken op de website en socials van Bergsma Hoveniers en Rosco  of vrijblijvend langskomen aan de Goormatenweg 6 in Overdinkel. In het eerste weekend van april wordt de opening van het nieuwe concept gevierd. Op zondag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur wordt het project gepresenteerd aan alle belangstellenden. U bent van harte welkom.

 

Auteur: Henri Schuite
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud