Diamanten echtpaar in de Glane

Diamanten echtpaar in de Glane

Lenie Fleer-Benneker (80) en Frans Fleer (82) zijn 60 jaar geleden getrouwd voor de wet in het gemeentehuis in Losser.

Het kerkelijke huwelijk werd op 6 september 1963 gesloten, ’s morgens om 09.00 uur. Vervolgens werd de bruiloft gevierd in de vereniging (Eulderink) in Overdinkel. Een grote gezellige ouderwetse bruiloft met muziek de hele dag door. Wethouder Marian Oosterbroek bracht, in haar functie van locoburgemeester de felicitaties van de gemeente over, uiteraard met een prachtige bos bloemen.

De Klomp

Lenie en Frans hebben elkaar voor het eerst ontmoet op de dansavonden bij café de Klomp aan de Oldenzaalsestraat in Losser. Frans zag het wel zitten met Lenie en hij heeft haar een paar keer thuis gebracht. “Ik vond haar zo lief.” : zegt hij. “En we zijn, nadat we elkaar uiteraard beter leerden kennen getrouwd.” Frans woonde in Overdinkel aan de Schoolstraat en Lenie woonde toen al op het adres in de Glane waar ze nu nog woont. Ze is in dit huis geboren en heeft nooit ergens anders gewoond.  

Opleidingen, werk en hobby’s

Frans is opgeleid tot schilder en heeft dat beroep zijn hele werkzame leven uitgeoefend. Hij heeft gewerkt bij schildersbedrijf de Jong in Glanerbrug, Morsink en Morshuis in Losser en 25 jaar bij schilder Noordkamp in Overdinkel, waar hij 25 jaar gewerkt heeft. Na de Mariaschool in Losser, waar ze met de bus werd gebracht, is Lenie naar de huishoudschool gegaan. Ze wilde best naar de MAVO maar dat was destijds niet zo gebruikelijk voor meisjes. Ze ging werken in de confectie Robson in Losser. Daar heeft ze gewerkt tot het eerste kind kwam in 1965. Frans is nog steeds vrijwilliger bij de Heideploeg in Overdinkel die het Gerardus Majellapark zo netjes onderhoudt. En op doordeweekse dagen staat hij elke morgen om 6 uur op om te gaan zwemmen in ’t badhuis in Gronau. In dit badhuis hebben Lenie en Frans, toen ze getrouwd waren hun zwemdiploma gehaald. Lenie naaide veel toen de kleinkinderen nog klein waren. Ze doet graag een puzzeltje en trekt er nog heel vaak met de fiets op uit. In hun jonge jaren gingen ze naar Karinthië in Oostenrijk op vakantie. Eerst met de tent en later met de caravan. Ze zijn er minstens 25 keer geweest. Uiteraard hebben ze kleine gebreken die zich op hun leeftijd voordoen, maar ze zijn redelijk gezond en beide zeer helder van geest.

Kinderen

Uit het huwelijk zijn éen zoon (Marcel) en twee meisjes (Sylvia en Leonie) geboren. Er zijn zeven kleinkinderen, 6 meisjes en 1 jongen en er is een achterkleinkind. Er wordt niet meer zo’n grote bruiloft gehouden als bij het trouwen 60 jaar geleden. Dit keer doen ze het met een intiem bescheiden feestje onder de familieleden en wat kennissen.

Diamanten echtpaar in de Glane

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Glane, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud