Nieuws & Agenda

Restobar BORR opent haar deuren

We zijn niet exclusief. Maar wel bijzonder. Iedereen moet zich bij ons welkom voelen. We zijn laagdrempelig voor iedereen. We verwerken lokale producten. Bijvoorbeeld worsten van “Dreug” uit Enschede. De dieren die het vlees leveren zijn geslacht bij slachterij Luijerink in Losser. Melk, voor de cappuccino en latte, van boer Kees uit Agelo. Twentse Shiitake (paddenstoelen) uit Tilligte verwerken we in onze gerechten, om maar een paar voorbeelden te noemen.” Zeggen Elsemiek de Vries (26) en Bas Breukers (30) de eigenaren van BORR.

Een droom is uitgekomen

Ze werken al jaren in de horeca. Elsemiek heeft in nagenoeg alle Losserse horecagelegenheden gewerkt. Ze doet de studie Ondernemerschap en Retailmanagement, laatste jaar. Bas studeerde Hotel Event Management in Hengelo. Is een hele goede bekende in de horecawereld van Losser. Met Elsemiek en Pim Naafs organiseert hij verschillende evenementen zoals Sterrengala, Jetzt Geht’s Losser en Onder de Oale Toarn festival tijdens Brueghel. Hij was bedrijfsleider bij Bruins in Saasveld. Naast collega’s zijn ze ook een liefdevol koppel en zakelijke partners. Kortom een veelheid aan ervaring met de droom een eigen restaurant te beginnen. De uitvoering van die droom is in 2021 gestart door het historisch pand tegenover de Oude Toren te huren en geheel naar eigen wens aan te passen.

Een pand met een lange geschiedenis

Bernard van Galen, de Bisschop van Münster, bijgenaamd Bommen Berend stond in 1665 als voor het pand. Hij had een spieder naar Losser gestuurd om te kijken of hij veel weerstand kon verwachten. De spieder zou een groot Boaken (vuur) maken als de kust veilig was. Hij deed dat dus met als gevolg dat nagenoeg heel Losser in vlammen opging. Er wordt verteld dat de gebinten van de kerk die aan de Oude Toren vast zat, hergebruikt zijn in het pand waar Elsemiek en Bas hun BORR hebben gevestigd. Voor de vestiging van BORR heeft het pand onderdak geboden aan verschillende ondernemers, zoals een groenteboer, een caféhouder maar ook een verfwinkel.

BORR moet je beleven

De twee enthousiaste eigenaren vinden en vele anderen met hun, dat deze zaak op hun lijf is geschreven. Bij de verbouwing, maar ook daarvoor tijdens het beraad, stonden hun familieleden en vrienden pal achter ze. In een ongedwongen sfeer kan je lekker lang tafelen. Iedere gang, elke wijn en het bier hebben hun eigen verhaal. En dat verhaal wordt aan de gasten medegedeeld. Nadrukkelijk gaan ze in op de mogelijkheid om aan de bar te kunnen eten. Twee dj’s hebben een aantal playlisten gemaakt die op elk moment de juiste stemming moeten scheppen. De bovenverdieping is ingericht als een gezellige ruimte waar plek is voor ruim 30 mensen, om te vergaderen, of om met dierbaren een bijzonder moment te vieren. Een ruimte die afgesloten is, maar je toch de indruk geeft bij de rest van de Restobar te horen door de slim ingezette doorzichtige glazen wanden. Het pand en de keuken zijn meesterlijk verbouwd. De openhaard is gebleven zo die was, maar zorgt voor een fijne sfeer. Maar Restobar BORR kun je ook thuis beleven. Ze verzorgen graag een feestelijk moment van A tot Z of een catering op maat.

Keuken

In de keuken is chef-kok Mauro heer en meester. Hij heeft ruime ervaring en was onder andere souschef bij de Hanninkshof en Chef-kok bij Frank & Charlie. Samen met souschef Omar, die die veel ervaring heeft opgedaan bij de Vereniging in Hengelo beheersen ze de keuken. Alle gerechten worden vol passie en aandacht gemaakt. De verse ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen en aangepast naar het seizoen. De kaart zal telkens met het seizoen meevaren. Het afgelopen weekend zijn er twee proefavonden geweest die bij iedereen zeer goed in de smaak zijn gevallen, het was overweldigend met een sfeer die magisch is. Donderdag 1 december de opening voor genodigden. Vanaf vrijdag 2 december, 16.00 uur, kan iedereen echt gaan genieten van Restobar BORR. Bas & Elsemiek kunnen niet wachten om iedereen met open armen te ontvangen.

Meer informatie en reserveren kan via de website. https://www.restaurantborr.nl/

We zijn niet exclusief. Maar wel bijzonder. Iedereen moet zich bij ons welkom voelen. We zijn laagdrempelig voor iedereen. We verwerken lokale producten. Bijvoorbeeld worsten van “Dreug” uit Enschede. De dieren die het vlees leveren zijn geslacht bij slachterij Luijerink in Losser. Melk, voor de cappuccino en latte, van boer Kees uit Agelo. Twentse Shiitake (paddenstoelen) uit Tilligte verwerken we in onze gerechten, om maar een paar voorbeelden te noemen.” Zeggen Elsemiek de Vries (26) en Bas Breukers (30) de eigenaren van BORR.

Een droom is uitgekomen

Ze werken al jaren in de horeca. Elsemiek heeft in nagenoeg alle Losserse horecagelegenheden gewerkt. Ze doet de studie Ondernemerschap en Retailmanagement, laatste jaar. Bas studeerde Hotel Event Management in Hengelo. Is een hele goede bekende in de horecawereld van Losser. Met Elsemiek en Pim Naafs organiseert hij verschillende evenementen zoals Sterrengala, Jetzt Geht’s Losser en Onder de Oale Toarn festival tijdens Brueghel. Hij was bedrijfsleider bij Bruins in Saasveld. Naast collega’s zijn ze ook een liefdevol koppel en zakelijke partners. Kortom een veelheid aan ervaring met de droom een eigen restaurant te beginnen. De uitvoering van die droom is in 2021 gestart door het historisch pand tegenover de Oude Toren te huren en geheel naar eigen wens aan te passen.

Een pand met een lange geschiedenis

Bernard van Galen, de Bisschop van Münster, bijgenaamd Bommen Berend stond in 1665 als voor het pand. Hij had een spieder naar Losser gestuurd om te kijken of hij veel weerstand kon verwachten. De spieder zou een groot Boaken (vuur) maken als de kust veilig was. Hij deed dat dus met als gevolg dat nagenoeg heel Losser in vlammen opging. Er wordt verteld dat de gebinten van de kerk die aan de Oude Toren vast zat, hergebruikt zijn in het pand waar Elsemiek en Bas hun BORR hebben gevestigd. Voor de vestiging van BORR heeft het pand onderdak geboden aan verschillende ondernemers, zoals een groenteboer, een caféhouder maar ook een verfwinkel.

BORR moet je beleven

De twee enthousiaste eigenaren vinden en vele anderen met hun, dat deze zaak op hun lijf is geschreven. Bij de verbouwing, maar ook daarvoor tijdens het beraad, stonden hun familieleden en vrienden pal achter ze. In een ongedwongen sfeer kan je lekker lang tafelen. Iedere gang, elke wijn en het bier hebben hun eigen verhaal. En dat verhaal wordt aan de gasten medegedeeld. Nadrukkelijk gaan ze in op de mogelijkheid om aan de bar te kunnen eten. Twee dj’s hebben een aantal playlisten gemaakt die op elk moment de juiste stemming moeten scheppen. De bovenverdieping is ingericht als een gezellige ruimte waar plek is voor ruim 30 mensen, om te vergaderen, of om met dierbaren een bijzonder moment te vieren. Een ruimte die afgesloten is, maar je toch de indruk geeft bij de rest van de Restobar te horen door de slim ingezette doorzichtige glazen wanden. Het pand en de keuken zijn meesterlijk verbouwd. De openhaard is gebleven zo die was, maar zorgt voor een fijne sfeer. Maar Restobar BORR kun je ook thuis beleven. Ze verzorgen graag een feestelijk moment van A tot Z of een catering op maat.

Keuken

In de keuken is chef-kok Mauro heer en meester. Hij heeft ruime ervaring en was onder andere souschef bij de Hanninkshof en Chef-kok bij Frank & Charlie. Samen met souschef Omar, die die veel ervaring heeft opgedaan bij de Vereniging in Hengelo beheersen ze de keuken. Alle gerechten worden vol passie en aandacht gemaakt. De verse ingrediënten worden zorgvuldig uitgekozen en aangepast naar het seizoen. De kaart zal telkens met het seizoen meevaren. Het afgelopen weekend zijn er twee proefavonden geweest die bij iedereen zeer goed in de smaak zijn gevallen, het was overweldigend met een sfeer die magisch is. Donderdag 1 december de opening voor genodigden. Vanaf vrijdag 2 december, 16.00 uur, kan iedereen echt gaan genieten van Restobar BORR. Bas & Elsemiek kunnen niet wachten om iedereen met open armen te ontvangen.

Meer informatie en reserveren kan via de website. https://www.restaurantborr.nl/

afbeelding van Sietse Smit

Door: Sietse Smit

Redacteur, schrijver en regisseur.