Nieuwe Aldi in Overdinkel voor de Kerst open

Nieuwe Aldi in Overdinkel voor de Kerst open

Vanmorgen hebben wethouder Harry Nijhuis en Damy Verbeek, de filiaalmanager van de Aldi, het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe Aldi in Overdinkel. Tevens was ook de Dorpsraad aanwezig en vertegenwoordigers van de Aldi en gemeente Losser. De nieuwe Aldi wordt gebouwd op het terrein waar ooit Saksenstal Gerrit en het Smokkelmuseum stond. Na de brand in 2012 resteerde er een gapend gat, dat nu opgevuld wordt. De verwachting is dat de nieuwe Aldi voor de Kerst in gebruik wordt genomen.

De nieuwe Aldi wordt duurzaam

De nieuwe Aldi beslaat 1.000 m2 winkeloppervlak en is totaal 1.400 m2. Ter vergelijking : de huidige Aldi is 400 m2. Er komt parkeerruimte voor ca. 80 auto’s. De nieuwe winkel krijgt geen gasaansluiting. Voor de verwarming wordt gebruik gemaakt van de warmteterugwinning van de koelinstallatie, die werkt op basis van CO2.

Zowel Aldi als Plus Bellers zijn ervan overtuigd dat ze elkaar versterken. Aldi trekt klanten van buiten Losser en Aldi klanten doen nadien ook vaak boodschappen bij Plus Bellers. 

Appartementen voor starters 

Direct na verhuizing naar de nieuwe locatie breekt Aldi de oude winkel af. Het is de bedoeling om de grond te verkopen aan een partij die op deze locatie appartementen gaat bouwen voor starters.

Auteur: Theo Kip
Geplaatst in: Archief, Nieuws, Overdinkel
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud