De gemeentepolis voor zorg

De gemeentepolis voor zorg

De gemeente Losser is er alles aan gelegen om de minima zoveel mogelijk in de kosten van een zorgverzekering tegemoet te komen. Mendy Versteeg, coördinator armoedebestrijding gemeente Losser, heeft om hier voorlichting over te geven, een voorlichtingsavond georganiseerd. Deze vond plaats op maandagmiddag 5 december in de grote zaal van het Lossers Hoes. De belangstelling was groot.

BS&F regiomanager Irene van Weertteren en verbinden  

BS&F helpt gemeenten om kwetsbare inwoners fysiek, mentaal en financieel gezond(er) te maken en helpt bij het vereenvoudigen en laagdrempeliger maken van uitvoeringsprocessen. Ze werken aan vraagstukken in het publieke domein en zijn gespecialiseerd in Zorg en Sociale zekerheid. Bij 300+ gemeenten bewijst dit instrument zich als een succesvolle samenwerking tussen gemeente en zorgverzekeraar om inwoners in een (financieel) kwetsbare positie toegang te bieden tot goede en betaalbare zorg. Nadat Mendy het openingswoord had gedaan gaf ze de voorlichting over aan de manager Irene Weert, die aan de hand van een diaserie uiteenzetting gaf over de verschillende mogelijkheden en de mogelijke voordelen van de gemeentepolis, die in samenwerking met MENZIS tot stand kan worden gebracht. Kortom een overvloed van informatie over de zorgpolis en haar premie, waar de gemeente een deel van voor haar kosten neemt. Informatie over:

  • Bijzondere Bijstand
  • Energietoeslag
  • Ieder kind doet mee
  • Meedoen regeling voor volwassenen
  • Geldzorgen
  • Kwijtschelden gemeentelijke belasting

FIT

FIT staat voor Formulieren informatieteam. Dit team biedt de hulp bij het invullen van formulieren en staat klaar om de inwoners te helpen bij uiteraard het invullen van formulieren, maar ook het aanvragen van toeslagen of een DigiD of het beantwoorden van vragen over geld.

Inloop iedere dinsdag op ’t Lossers Hoes van 13.30 tot 14.30 uur en woensdagsmorgens bij ’t Trefhuus in Overdinkel van 10.00 tot 11.00 uur.

Nog meer hulp bij de aanvraag Gemeentepolis

Spreekuur voor hulp bij de eventuele overstap naar MENZIS.

Maandag 12 december van 9.30 tot 12.30 Lossershoes. Woensdag 14 december van 9.30 uur tot 12.30 uur. Maak wel even een afspraak.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud