2022

Carbidschieten

Carbidschieten

Carbidschieten is altijd nog ongekend populair. Grote en kleine groepen mensen hebben er veel plezier aan, onder het genot van een drankje en een hapje. Ondanks de harde Zuid-Westerwind en de regen komen velen naar het gebeuren, waar vaak een tent is neergezet om de regen een beetje te ontwijken. De laatste dag van 2022 is een weerrecord. Nog niet eerder, sinds de weermetingen, is deze dag zo warm geweest.

Carbidschieten Lees verder »

Mijmeringen over het Twents

Mijmeringen over het Twents

Twents is een prachtige taal. Vind ik. Eind vorig jaar kreeg ik van een goede vriendin een Twentse spreukenkalender, uitgegeven door uitgeverij van de Berg. Heel veel plezier van gehad. Hij hangt in de ruimte waar ik en mijn echtgenote de hoop laten varen. Elke twee dagen een Twents verhaaltje, een Twentse spreuk of een ander onderwerp dat van doen heeft met Twente.

Mijmeringen over het Twents Lees verder »

50ste Kersthandbaltoernooi wederom groot succes

50ste Kersthandbaltoernooi wederom groot succes

Na twee jaar afwezigheid stond tijdens de kerstvakantie voor de 50ste keer het Kersthandbaltoernooi voor Basisscholen weer op de agenda. Ook nu namen leden van handbalvereniging Combinatie ’64 de organisatie weer op zich. Waar ooit de eerste editie gespeeld werd in de toen net gebouwde sporthal De Fakkel in Losser werd het toernooi nu voor het eerst gespeeld in de 2020 geopende nieuwe sporthal. De hal leent zich perfect voor zo’n groot sportevenement. Omdat het een jubileumeditie betrof stond er voor elke deelnemer een lekkere traktatie namens HV Combinatie ’64 klaar.

50ste Kersthandbaltoernooi wederom groot succes Lees verder »

Gemeentepolis zorgverzekering : Bijdrage Losser niet scheutig

Gemeentepolis zorgverzekering : Bijdrage Losser niet scheutig

Mensen met een laag inkomen, een chronische ziekte of een handicap kunnen in 23 van de 25 Overijsselse gemeenten kiezen voor een collectieve verzekering. Kwetsbare inwoners krijgen in 2023 tot €42,46 premiekorting per maand, omdat de gemeente meebetaalt. Wel zijn er lokaal grote verschillen. Dit en meer blijkt uit bureauonderzoek van Independer. 

Gemeentepolis zorgverzekering : Bijdrage Losser niet scheutig Lees verder »

Gemeentelijke inkoopactie en subsidies voor verduurzamen eigen woning

Gemeentelijke inkoopactie en subsidies voor verduurzamen eigen woning

Vanaf januari organiseert de gemeente Losser een advies- en inkoopactie voor alle huiseigenaren in Losser voor het verduurzamen van de eigen woning. Daarnaast kunnen woningeigenaren een beroep doen op twee gemeentelijke subsidieregelingen: de eerste is voor iedereen die zijn of haar eigen woning beter wil isoleren. Deze start op 1 januari 2023. De tweede regeling is bedoeld voor slecht geïsoleerde woningen in het lagere prijssegment. Deze subsidie loopt via de inkoopactie.

Gemeentelijke inkoopactie en subsidies voor verduurzamen eigen woning Lees verder »

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud