Video : Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021

Video : Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021

Hare Majesteit Koningin Máxima opende 2 december in Den Haag het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Een jaar waarin het belang van vrijwilligerswerk en de verbindende waarde die het heeft centraal staan. 

Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk onderstreept het belang van vrijwillige inzet voor onze samenleving en is dan ook bijzonder trots om een vrijwilligersorganisatie te zijn. Alleen door de dagelijkse inzet en toewijding van alle vrijwilligers, ruim 12.500 in totaal, kan men werken aan een eerlijke asielprocedure en staat men de vluchtelingen in raad en daad bij.

Niet vanzelfsprekend

Het doen van vrijwilligerswerk is echter niet altijd vanzelfsprekend. Van de 14,7 miljoen mensen ouder dan 15 jaar doen er bijna 7 miljoen vrijwilligerswerk. Waarom doen de andere 8 miljoen het niet? Wat missen zij eraan? Wat betekent vrijwillige inzet voor Nederland, juist nu, in deze tijd? Wat betekent het voor elk mens afzonderlijk? Waarom zou je je ergens vrijwillig voor inzetten? Interessante vragen die tijdens de opening én tijdens het Jaar Vrijwillige Inzet zeker aan bod zullen komen. 

Zorggroep Sint Maarten

Zorggroep Sint Maarten is uiteraard ook heel blij met al de vrijwilligers die ze hebben en die het mogelijk maken om de bewoners van de zorggroep een zo prettig mogelijk verblijf te verschaffen. Het hele jaar door schenken we extra aandacht aan de verbindende waarde van het vrijwilligerswerk en het plezier dat vrijwillige inzet met zich mee brengt. We hebben samen met vrijwilligers een filmpje gemaakt als eerbetoon aan de vrijwilligers. Het filmpje geeft een kijkje in hun werk en thuis, want een gedeeld leven is een gelukkiger leven.” zegt Olga Boomkamp, vrijwilligerscoördinator bij de zorggroep.

Het filmpje geeft een inkijk in het vrijwilligerswerk en is via onderstaande link te zien en te beluisteren. Het begint met een lied dat gemaakt is door de vrijwilligers en medewerkers.

 

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud