Taalpunt Losser heeft kwaliteit op orde

Taalpunt Losser heeft kwaliteit op orde

Taalpunt Losser heeft vlak voor kerst 2020 een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het Taalpunt aan belangrijke kwaliteitsnormen. 

Taalpunt Losser scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft het Taalpunt de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Het Taalpunt is erg blij met de uitslag. Dorine Müller, taalcoördinator van Taalpunt Losser: “Wij zijn supertrots dat we met de inzet van onze enthousiaste vrijwilligers in vier jaar tijd zo’n mooi Taalpunt hebben neergezet!.

Volgens de auditor van CBCT: (in het rapport op pag 6) “Taalpunt Losser: een actieve, wendbare en leerbare organisatie die goed oog heeft voor haar omgeving”.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud