Rien en Betsie 60 jaar getrouwd

Rien en Betsie 60 jaar getrouwd

Rien van de Heide(87) en Betsie van de Heide-van Brummelen(81) zijn 60 jaar geleden op 20 juli 1961 in het huwelijk getreden.

Rien en Betsie

Beide geboren in Overdinkel. Rien zat op de openbare school en Betsie op de christelijke school. Maar in een gezellig dorp als Overdinkel kent iedereen iedereen. Ze kenden elkaar van familie en kennissen. Toen Betsie vroeger badminton speelde met haar vriendin plaagde Rien hun door hun steeds het veertje af te pakken. Betsie kon het wel terug krijgen als ze een ritje bij hem achter op de bromfiets wilde maken. En zo is het aangekomen. Na 5 jaar verkering zijn ze getrouwd. De bruiloft werd gevierd in “Ons Huis” en werd muzikaal opgeluisterd door “De Soetens”. Een drummer en een trekzakkenist (accordeonist) die in die tijd populaire waren.

Werk

Zowel Betsie als Rien zijn hun werkzame carrière begonnen bij textielfabriek Rigtersbleek in Enschede. Betsie als twijnster en Rien als wever. Vervolgens heeft Rien anderhalf jaar met zijn zwager Hans Gunnink in Vroomshoop gewerkt bij een bedrijf dat kleerhangers vervaardigde. Daarna is hij in het rioleringswerk terecht gekomen en heeft, zoals hij het zelf zegt: “lang in de Pruus gewerkt.” Uiteindelijk is hij in het straatwerk bij de gemeente Enschede terecht gekomen. Betsie heeft nog een poos in Overdinkel als spoelster gewerkt aan de Glanestraat. In Gronau heeft ze nog als strijkster gewerkt. Toen ze zwanger werd van haar eerste dochter is ze daar mee gestopt.

Kinderen

Uit het huwelijk zijn drie dochters geboren die inmiddels de respectabele leeftijd van 58, 53 en 50 hebben. Er zijn 6 kleinkinderen, waar ze heel erg blij mee zijn.

Overdinkel

Ze hebben beide op meerder plekken in Overdinkel gewoond. Rien heeft zijn jeugd aan de dubbele weg doorgebracht en weet van alles over het smokkelen. Betsie heeft haar jeugd doorgebracht op “de Bult”, Lakeringsweg doorgebracht. Samen hebben ze heel lang in de Julianastraat gewoond. Beide nog redelijk gezond en helder van geest. Rien heeft vijf jaar geleden een darmkanker overleefd. Als hobby heeft Betsie kaarten borduren, breien en puzzelen. En voor zover zijn gezondheid het toe laat gaat Rien nog even vissen bij Dijk 59 of aan het Omleidingskanaal. Het 60 jarig huwelijk hebben ze afgelopen zaterdag in het Trefhuus gevierd. Burgemeester Cia Kroon bracht de felicitaties van de gemeente over.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud