Opschoonactie doorslaand succes

Opschoonactie doorslaand succes

Net als op veel andere plaatsen in Nederland werd er op de Landelijke opschoondag ook in Losser gestreden tegen afval. Zaterdagochtend verzamelden zo’n 60 vrijwilligers zich voor ’t Lossers Hoes om de handen uit de mouwen te steken in een actie tegen zwerfafval.

Bijna 3000 liter afval

Georganiseerd door Jordy Nijhuis, Frans Wijlens, Ben Kemperink en Myron Wolters gingen de vrijwilligers in groepjes van twee naar het voor hun aangewezen deel van het buitengebied. Gewapend met grijpers, handschoenen en vuilniszakken gingen zij in schitterend weer goedgemutst het afval te lijf. Met een dekking van 30 stukjes weg, werd bijna 80% van het buitengebied schoongeveegd. Dit leverde een buit op van bijna 3000 liter met afval. Lege blikken, lege flessen, halve kasten en een stuk laagspanningskabel vonden hun weg van de sloot naar het afvalbrengpunt.

Ook wethouder Jaimie van Essen kwam polshoogte nemen en wilde ook even een bijdrage leveren, maar doordat het aantal vrijwilligers de verwachtingen overtrof, konden we de wethouder niet een eigen stukje straat toewijzen. Hij bleef vervolgens om met terugkerende vrijwilligers te spreken en hen te bedanken voor hun inzet.

 

Dit smaakt naar meer, dat kan 18 september

Vooraf kon de organisatie de vrijwilligers voorzien van mueslirepen gesponsord door Jumbo Losser en achteraf kregen zij een heerlijk stuk krentenweggen en boterkoek gesponsord door ’t Bakhuys.

Veel gehoorde opmerking deze ochtend was: “Dit wil ik best een paar keer per jaar doen”!

De organisatie heeft al laten weten ook met de World Cleanup Day op 18 september van dit jaar opnieuw, maar dan met nog meer mensen, het buitengebied schoon te willen vegen. Tenslotte dankt de organisatie iedereen die heeft geholpen.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud