Masterclass Eenzaamheid

Masterclass Eenzaamheid

In september vindt de jaarlijkse ‘week tegen eenzaamheid’ plaats.

Om eenzaamheid wat meer onder de aandacht te brengen en de kennis rondom eenzaamheid te vergroten, organiseert Fundament, in samenwerking met de ‘School voor Eenzijn’, een masterclass over eenzaamheid.

Masterclass

Er zijn veel verschillende vormen van eenzaamheid; sociale, emotionele en ook existentiële eenzaamheid. Maar wat houden deze verschillende vormen in? Hoe herken je ze? En hoe pak je eenzaamheid aan? Tijdens deze masterclass wordt er ingegaan op de verschillende vormen van eenzaamheid, waarbij het existentiële aspect de basis vormt. Bij existentiële eenzaamheid gaat het niet om het missen van iemand om je heen, maar meer over jou als persoon. Tijdens deze masterclass zal kennis gemaakt worden met de theorie en word je uitgedaagd om vanuit een ander perspectief naar jezelf te kijken.

De masterclass is op 23 september en begint om 13.30 uur
Locatie: Raadszaal ’t Lossers Hoes.

Workshop voor professionals

Na de masterclass is er een workshop voor professionals die te maken krijgen met eenzaamheid in hun werkveld. Het is belangrijk om te weten waar we het over hebben bij eenzaamheid. Tijdens de workshop wordt er nogmaals stil gestaan bij de verschillende vormen van eenzaamheid. Ieder mens is uniek en voor iedereen zal het gevoel van eenzaamheid anders zijn. Tijdens de workshop ga je in gesprek met elkaar om te kijken of je bij jezelf elementen herkent die raken aan eenzaamheid. Je kan je vandaaruit makkelijker in een ander verplaatsen en het gesprek aangaan. Verder wordt er tijdens de workshop ingegaan op het herkennen van eenzaamheid bij een ander, er worden inzichten met elkaar gedeeld en er worden praktisch toepasbare (gespreks)technieken gedeeld om eenzaamheid bespreekbaar te maken in de praktijk.

De workshop vindt aansluitend aan de masterclass plaats en start om 14.30 uur. De workshop wordt in twee groepen gegeven. De workshop vindt ook plaats in ’t Lossers Hoes. Voor zowel de masterclass als de workshop geldt: aanmelden verplicht!

VOL = VOL. Aanmelden kan tot 12 september via .

*Let op; masterclass en workshop vinden fysiek plaats. Wanneer er weer nieuwe maatregelen volgen, wordt er gekeken naar het aanbieden van deze masterclass en workshops in online variant. 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud