Huurvoorrang voor 1 en 2-persoonshuishoudens uit gemeente Losser

Huurvoorrang voor 1 en 2-persoonshuishoudens uit gemeente Losser

Domijn geeft voorrang bij woningen met een huur onder de € 633,25

Vanaf 1 april voorrang

In december maakten woningcorporatie Domijn, gemeente Losser en Stichting Huurders Belangen Losser (SHBL) de prestatieafspraken voor 2021. Eén van de afspraken ging over het woononderzoek dat afgelopen jaar in Losser is uitgevoerd. De partijen spraken af dat vragen en behoeften die uit het onderzoek naar voren kwamen al op korte termijn worden aangepakt, als dat mogelijk is. Daarom krijgen één- en tweepersoonshuishoudens uit gemeente Losser vanaf 1 april 2021 voorrang op woningen met een huur onder de € 633,25 in hun gemeente.

Woononderzoek geeft een duidelijke conclusie

In het woononderzoek werd het aanbod van huizen in Losser onder de loep genomen. En werden de huishoudenssamenstelling en behoeften van huidige én toekomstige bewoners bekeken. De resultaten waren duidelijk. Zo zijn 75% van de huidige bewoners én van de woningzoekenden in Losser één- en tweepersoonshuishoudens. Een groot deel van die huishoudens heeft een inkomen, waarmee zij in aanmerking komen voor een sociale huurwoning met een huur tot € 633,25.

Verder bleek dat juist vanuit de groep van één- en tweepersoonshuishoudens veel reacties van buiten Losser komen op de huizen tot deze huurprijs. Domijn wil voorkomen dat hierdoor mensen uit Losser niet genoeg aan bod komen. De corporatie richt zich met haar woningaanbod in Losser graag op de bewoners en woningzoekenden uit deze gemeente. Daarom was het een logische conclusie om één- en tweepersoonshuishoudens uit de gemeente Losser voorrang te geven als zij mee loten voor woningen tot € 633,25. Die voorrang geldt voor de inwoners van alle dorpskernen in de gemeente.

Spelregels voor voorrang Lossenaren

Domijn geeft in gemeente Losser voorrang aan woningzoekenden in onderstaande volgorde:

Eén- en tweepersoonshuishoudens voorrang op woningen tot € 633,25

  1. Eén- en tweepersoonshuishoudens uit gemeente Losser
  2. Eén- en tweepersoonshuishoudens buiten Losser
  3. Huishoudens van drie personen of meer. Hiervoor gelden de regels van passend toewijzen: https://www.domijn.nl/ik-zoek/inschrijven/passend-toewijzen/

Jongeren voorrang op een aantal geselecteerde woningen tot € 442,46

  1. Lossenaren van 18 – 22 jaar
  2. Woningenzoekenden van 18- 22 jaar buiten Losser
  3. Overige woningenzoekenden. Hiervoor gelden de regels van passend toewijzen: https://www.domijn.nl/ik-zoek/inschrijven/passend-toewijzen/

65-plussers voorrang op een aantal geselecteerde woningen

  1. Lossenaren van 65 jaar en ouder
  2. Woningzoekenden van 65 jaar en ouder buiten Losser

 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud