Een gratis concert voor de medemens

Een gratis concert voor de medemens

Zes jongeren van het Carmelcollege Losser hebben een werkcontract getekend om een klus te klaren. De klus bestaat uit het repeteren en het geven van een concert.

De klus krijgen ze betaald. Het idee is ontstaan in de coronatijd. Er vielen veel bijbaantjes weg voor de jongeren, waardoor ze een aardig zakcentje misliepen. Het Carmel en de gemeente gaan hier, naar voorbeeld van andere gemeenten en onderwijsinstellingen, iets aan doen.

Subsidie

De gemeente heeft de mogelijkheid aangegrepen om voor dit en andere projecten subsidie aan te vragen. Deze aanvraag is gehonoreerd. De groep van zes, bestaande uit vijf jongens en een meisje hebben tot 8 juli de tijd om te repeteren. Dan moet het concert gestalte krijgen. De uitvoering van het concert vindt plaats voor de bewoners van de zorginrichting St Maarten en Oldenhove.

Noaberdeal Light

Noaberdeal Light: 32 uur vrijwilligerswerk/activiteiten in 8 weken tijd bij diverse organisaties en verenigingen in de gemeenten Oldenzaal, Dinkelland, Tubbergen, Losser, Borne en Enschede in de periode mei, juni en juli. De jongeren kunnen kiezen uit vele leuke activiteiten zoals het geven van bijles, het geven van computerles aan ouderen, beroepskeuze tips en les geven aan jongeren, Vlogs opnemen of bijvoorbeeld sportactiviteiten organiseren. Voor het vrijwilligerswerk krijgen ze een netto vergoeding van € 2,75 per uur. Jongeren zetten zich tijdens hun maatschappelijke diensttijd (MDT) vrijwillig in voor een ander. Ze geven bijvoorbeeld zwemles aan statushouders of organiseren samen een maatschappelijk evenement. Tijdens hun MDT kunnen jongeren hun talenten ontdekken. De officiële start van MDT is maart 2020. De jeugd beslist mee in wat ze doen en voert het ook uit.

De jeugd heeft de toekomst

Het mes snijdt in dit geval aan meerdere kanten. Aan de ene kant hebben ze een hele leuke klus en proeven ze van de maatschappij. De maatschappij waar ze zelf deel van uit gaan maken. Zijn dus beter voorbereid op die maatschappij. Een ander prachtig effect is dat een grote groep mensen kan gaan genieten van een mooie voorstelling die met zorg en onder begeleiding van een deskundig docent in elkaar is gezet. Norbert Bruins, muziek/docentbegeleider/schoolopleider bij het Twents Carmelcollege in Losser, zegt hierover het volgende: “Het is de bedoeling dat we dit project jaarlijks herhalen. We zouden dit concert ook kunnen geven voor meerdere instellingen, denk hierbij aan de Losserhof en gelijksoortige instellingen.” 

Een gratis concert voor de medemens

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud