Gemeente Losser wil eerder in gesprek bij vermoedens van fraude

Gemeente Losser wil eerder in gesprek bij vermoedens van fraude

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk in beeld te hebben of er iets niet in de haak is. Dat voorkomt problemen of zorgt ervoor dat problemen niet groter worden. Het delen van signalen helpt daarbij. Daarom vindt de gemeente het verstandig om zich aan te sluiten bij het Landelijk Samenwerkingsverband voor Interventieteams (LSI). Wethouder Anja Prins zal hiervoor binnenkort een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen.

“Onze manier van werken is om zo vroeg mogelijk in gesprek te komen met inwoners. We werken liever aan het voorkomen van problemen, maar als het nodig is treden we natuurlijk ook op. We hebben daar goede ervaring mee bij sociale vraagstukken, maar het werkt ook bij het voorkomen van verleiding van fraude. Door onderdeel te worden van een landelijk netwerk, krijgen we eerder signalen door en kunnen we dus eerder in gesprek met inwoners,” aldus wethouder Prins. 

“De gemeente Losser is een veilige omgeving om in te wonen, werken en ontspannen. Maar net als in elke andere gemeente gebeuren ook hier dingen die illegaal zijn. Daar willen we zo vroeg mogelijk bij zijn. Door middel van deze samenwerking lukt dat beter.” Diverse ministeries, het UWV, de SVB, de Belastingdienst, de IND, de politie, het OM en diverse gemeenten, waaronder straks ook de gemeente Losser, maken deel uit van het landelijke netwerk. “Een fijne en veilige leefomgeving is niet alleen iets van een gemeente, we zijn er allemaal verantwoordelijk voor om dit op te pakken, zodat we ook samen tot een oplossing komen,” zegt de wethouder. Als inwoners iets willen melden, kunnen ze dit anoniem doen via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.

 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud