Gemeente Losser ondersteunt gedupeerden toeslagenaffaire Belastingdienst

Gemeente Losser ondersteunt gedupeerden toeslagenaffaire Belastingdienst

De gemeente Losser krijgt de adresgegevens van ouders uit onze gemeente die het slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire van de Belastingdienst. Hiervoor moet de gemeente een overeenkomst afsluiten met de Belastingdienst. De gemeente kan dan gerichte en gepaste ondersteuning bieden of verwijzen naar de andere gespecialiseerde instanties voor hulp.

Gemeente neemt contact op met slachtoffers

De gemeente verwacht op korte termijn de namen en adressen van de Belastingdienst te krijgen. Als de gegevens er zijn, neemt de gemeente contact op met de gedupeerden met de vraag of zij ondersteuning wensen. Op dit moment is er geen volledig beeld van de omvang van de hulpvraag. Volgens de laatste informatie van de Belastingdienst zijn er in de gemeente Losser 21 gedupeerde ouders van de toeslagenaffaire. Wethouder Prins: “Deze mensen zijn in ernstige financiële en andere problemen gekomen door het handelen van de overheid. Dat is verschrikkelijk. Als gemeente kunnen we hen nu de helpende hand bieden.

Meer dan alleen financiële problemen

De Belastingdienst compenseert gedupeerden financieel. Maar er kunnen ook problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, psychisch welbevinden, zorg en de opvoeding van kinderen. Daarom is het goed dat de gemeente nu ook op die aspecten kan ondersteunen. Gedupeerde ouders kunnen, als zij dat wensen, ook daarin worden geholpen.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Gemeente, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud