CDA Losser zet ‘helden’ in zonnetje met een Valentijnsboeket

CDA Losser zet ‘helden’ in zonnetje met een Valentijnsboeket

Ieder jaar zet het CDA in Losser een mantelzorger of vrijwilliger in het zonnetje, in het kader van Valentijnsdag. 

CDA fractieleden op pad met bloemen

Dat gebeurde in het afgelopen weekend. CDA fractieleden Ellen, Jos, Gerard, Luc, Karin, Jeroen en Sandra gingen op pad om een aantal vrijwilligers in de Losserse kerkdorpen te verrassen. Vrijwilligers die zich, geheel belangeloos en meestal achter de schermen, inzetten voor diverse verenigingen, de geloofsgemeenschap, zieken, ouderen, jeugd etc. “Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Onze samenleving kan niet meer zonder mensen als u. Zonder uw inzet had de gemeente Losser er heel anders uitgezien!”, aldus Ellen Visschedijk fractievoorzitter CDA Losser.

Volgens het CDA is het nodig om structureel meer aandacht en waardering te hebben voor het vrijwilligerswerk. Enkele jaren geleden is de CDA-motie voor het instellen van de Vrijwilligersprijs aangenomen. 

Overdinkel: fractieleden van het CDA uit Overdinkel waren het unaniem eens met elkaar. De keuze viel op Claudia Desmet vanwege haar tijd en energie die zij steekt voor vermaak van de jeugd naast de zorg voor haar zieke kinderen. Vooral in deze bijzondere tijd is het van belang dat er oog is voor de jeugd. Claudia organiseert diverse kidsmiddagen en weet altijd weer iets nieuws te organiseren. En nu, tijdens deze prachtige winterse dagen, staat zij chocolademelk uit te delen aan de kinderen op de schaatsvijver.

Een tweede bos bloemen werd uitgereikt aan de heer en mevrouw Bellers. De Plus supermarkt in Overdinkel heeft een grote maatschappelijke rol in het dorp. Tijdens een wandelvierdaagse of fietstocht delen ze belangeloos fruit en flesjes water uit. Zij ondersteunen veel maatschappelijke projecten in Overdinkel en bieden een goede werkgeverschap. Ze zijn begaan met mensen die het even minder hebben. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat er mensen zijn als Robert en Diana Bellers, die ook in hun vrije tijd en op de achtergrond van betekenis zijn voor de samenleving”, aldus Sandra van het CDA. 

Losser: Henri Brookhuis krijgt de bloemen uitgereikt voor zijn niet aflatende inspanningen om met mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te krijgen en te houden. Henri Brookhuis kent al zijn 120 medewerkers bij naam en is een hele goede werkgever voor Losser. Daarnaast wordt de fabriek aan de Gronausestraat binnenkort uitgebreid, waarbij ook duurzaamheid een rol speelt. Nog steeds tracht Henri groen licht te krijgen voor plaatsing van 9980 zonnepanelen op het dak van de fabriek. De kans dat dit gaat lukken wordt groter. Daarom is het bouquet vanwege oog voor lokale werkgelegenheid en oog voor duurzaamheid als blijk van waardering zeker op zijn plaats.

De Lutte: In De Lutte ging het boeket naar Herman Blockhuis. De geboren en getogen Luttenaar; Hele leven, naast zijn werk, is hij actief voor de Lutter gemeenschap. Zo was hij jarenlang actief bij de vrijwillige brandweer, maar als vakman ook bij diverse klussen in het dorp betrokken zoals: Klusjes op de basisschool, als vrijwilliger volop meegewerkt aan de verbouwing en uitbreiding van het dorpshoes Erve Boerrigter tot kulturhus. Herman is al jaren kartrekker van de onderhoudsploeg van SV De Lutte en is sinds jaar en dag secretaris van de Herengym De Lutte. Met enkele andere vrijwilligers heeft hij in 2019 het nieuwe multifunctionele gebouw de “Greune Ster” naast het dorpshoes gerealiseerd. Herman is mede-oprichter en inmiddels voorzitter van de jeu de boules vereniging in De Lutte-dorp. Een Duizendpoot voor De Lutte. 

Beuningen: In dit actieve kerkdorp van de gemeente Losser werd aan Jan Oude Nijeweme een Valentijns boeket gebracht voor zijn niet aflatende inspanning voor Beuningen. 

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud