100 ritten voor ANWB AutoMaatje chauffeur Lies Brama

100 ritten voor ANWB AutoMaatje chauffeur Lies Brama

AutoMaatje chauffeur Lies Brama heeft afgelopen dinsdag (29 juni) afscheid genomen als chauffeur voor ANWB AutoMaatje. Na exact 100 ritten vindt Lies het, met haar 80 jaar, mooi geweest. 

Vanaf de start van ANWB AutoMaatje in Losser was Lies erbij. Met veel plezier heeft ze 100 keer deelnemers van ANWB AutoMaatje overal naar toe gereden en weer veilig thuisgebracht.

Op de vraag waarom het leuk is om chauffeur te zijn voor ANWB AutoMaatje heeft Lies, die zelf ook alleen woont, meteen een antwoord: ‘het onder de mensen blijven, ik houd van autorijden en vind het fijn als ik iets voor anderen kan doen, een maatje kan zijn’.

Sommige deelnemers had Lies vaker naast zich op de bijrijdersstoel, anderen heeft ze maar één keer gezien. Maar de ritten waren eigenlijk allemaal leuk.  ‘Met een 90-jarige naar de sportschool, de ritten naar de open-eettafel of samen boodschappen doen. Het leuke van deze ritten is dat je gesprekjes hebt met veel verschillende mensen en deelnemers kan helpen door bijvoorbeeld even de boodschappen op het aanrecht te zetten.’

Lies heeft met veel moeite het besluit genomen om geen ritten meer te rijden. Ze is 5 juni 80 jaar geworden, een mooie leeftijd om als chauffeur bij ANWB AutoMaatje te stoppen.

Houdt u ook van autorijden en wilt u iets doen voor een ander? Meld u aan als chauffeur bij ANWB AutoMaatje: www.fundamentlosser.nl/sociaal-werk/steunpunt/anwb-automaatje.

Samen zorgen wij ervoor dat onze deelnemers er weer op uit kunnen.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud