Zomerkamp scouting Dr. Ariënsgroep groot succes

Zomerkamp scouting Dr. Ariënsgroep groot succes

Het aangepaste zomerkamp van scoutingvereniging Dr. Ariënsgroep was een groot succes. Door de coronamaatregelen moesten dit jaar de zomerkampen aangepast worden en indelen dan ze gewend zijn.

Kunnen de zomerkampen nog wel doorgaan?

Eerst was de vraag of ze nog wel een kamp mogen organiseren. Dit was nog wel even spannend, want als scouting in hart en nieren wil je graag dit scoutingjaar positief en gepast afsluiten met de jeugdleden. Elke week werd het advies vanuit het RIVM en Scouting Nederland nauwlettend in de gaten gehouden. Toen kwam het verlossende woord : … Kamp kan doorgaan…

Handenwasstation

Hoe ga je dat organiseren?

Volgende stap was om te kijken hoe ze dit kunnen realiseren, rekening houdend met alle maatregelen vanuit het RIVM en Scouting Nederland. Zo ontstond, op advies van Scouting Nederland, de KAMPBUBBEL. Nou daar konden ze mee aan de slag.

Routetechnieken bespreken voor je op pad gaat

Kampbubbel

Van 4 t/m 8 juli heeft elke speltak (kampbubbel) 1 nacht gekampeerd op hun eigen terrein aan de Smitsbreeweg 9 in Losser.  

Een nacht is kort, maar de leiding heeft er weer een groot spectakel van gemaakt. Ze hebben ervoor gezorgd dat het Zomerkamp 2020 echt een superkamp was voor de 65 deelnemende jeugdleden.

  • Zo hadden de Welpen als thema binnen hun Kampbubbel Atlantis! Er was een speingkussen geregeld, er werden spelletjes gespeeld…en ze gingen helemaal op of onder in Atlantis.
  • De Scouts zijn naar de Avatarz klimpark geweest en hebben hun routetechnieken geoefend op een route van 13 km. Er zijn nog leuke spellen georganiseerd waarbij samenwerken en respect naar elkaar het rode draad was.
  • De Explorers hebben geocache spel gedaan en ze hebben een lasergame gedaan bij het clubhuis.

Dit is nog maar een greep uit de vele activiteiten van deze kampweek.

Het was een geslaagde kampweek met afwisseling van de KAMPBUBBELS.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar deze vereniging en wil jij ook graag meedoen aan al deze leuke activiteiten? Ga gerust een keertje langs. Of kijk op de website http://www.ariensgroep.nl/

Avatarz klimparcours

De Scouts bubbel

Auteur: Theo Kip
Geplaatst in: Archief, Jeugd, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud