Secretaris m/v gezocht

Secretaris m/v gezocht

Het Bestuur van de Stichting Vrienden Erve Kraesgenberg zoekt nieuwe secretaris m/v.

Historie

Om de eeuwenoude boerderij Erve Kraesgenberg voor Losser te behouden, sloegen begin jaren ’90 van de vorige eeuw particulieren en de gemeente Losser de handen ineen. Uiteindelijk wisten zij met financiële steun van de EU, de inzet van een gemeentelijke werkgelegenheidsproject WGI, de samenwerking met een vergelijkbaar project van het Duitse Emsbüren en vele vrijwilligers in 10 jaar tijd de boerderij af te breken en te herbouwen. Eind 2002 kon de boerderij officieel worden geopend.

Huurders

Een van de belangrijke huurders werd de Staringstichting. Juridisch werd het project ondergebracht in een stichting beheer en exploitatie en een stichting van sympathisanten (Vrienden). Sinds 2002 is er veel veranderd. De geldstromen uit Brussel verplaatsten zich naar de nieuwe EU landen, onze eigen overheid trad, zoals dat heette, zich steeds verder terug, en door het verhogen van de pensioengerechtigde leeftijd liep het aantal structureel inzetbare vrijwilligers fors terug. Tot overmaat van ramp trok de Staringstichting zich terug als huurder.

Steun

Ondanks alle veranderingen weet Erve Kraesgenberg zich mede dank zij zijn vrijwilligers en de steun van de gemeente in de vorm van onder andere de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te handhaven. Minstens zo belangrijk zijn donaties uit erfenissen en de financiële steun van de Vrienden voor de aanschaf of vervanging van apparatuur, meubilair en dergelijke.

Eens per kwartaal vergaderen

Het bestuur van de Vrienden EK vergadert doorgaans eens per kwartaal. Via nieuwsbrieven, die door een redactiecommissie worden opgesteld, worden de Vrienden op de hoogte gehouden. Waar het nu om gaat is dat het bestuur van de Vrienden van Erve Kraesgenberg op zoek is naar een nieuwe secretaris m/v. Hebt u belangstelling neem dan s.v.p. contact op met voorzitter Ben van Lochem, telefoon 06 22922779 of per mail

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud