Reserveren niet meer nodig in de H. Maria Geboortekerk

Reserveren niet meer nodig in de H. Maria Geboortekerk

Met ingang van 1 augustus is het niet langer nodig zich aan te melden en/of te reserveren voor het bijwonen van de kerkdiensten in de H. Maria Geboortekerk, omdat blijkt dat het aantal bezoekers van de weekendviering niet boven het toegestane maximum komt. In het kader van de privacywet zullen namen niet meer worden geregistreerd.

Kerkbezoekers wordt blijvend aandacht gevraagd voor het volgende:

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen en keelpijn). Ook bij hoesten, benauwdheid en koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
  • Kerkbezoekers kunnen uitsluitend via de hoofdingang van de kerk naar binnen, eenmaal binnen zijn de gewenste de looproutes aangegeven.
  • Bij binnenkomst in de kerk wordt kerkbezoekers gevraagd of men klachtenvrij is.
  • Gevraagd wordt de handen met gel te desinfecteren. Flacons staan bij de ingang.
  • De kerkgangers moeten 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. De gele stickers op de kerkbanken geven de plekken aan, waar men plaats kan nemen.
  • Het verlaten van de kerk na de viering vindt plaats per bank, waarbij wederom de 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen.
  • Voor collectedoeleinden is achter in de kerk een bus geplaatst waarin de bijdrage kan worden gedeponeerd, wat van harte wordt aanbevolen.

Nog steeds zijn de zondagsdiensten via het YouTube kanaal op de website MariaVlucht te volgen

De vieringen op zondagmorgen zijn om 9.00 uur en de doordeweekse vieringen op woensdagmorgen om 9.30 uur, eveneens in de kerk en niet in de dagkapel. Uit veiligheidsoverwegingen is er na de vieringen geen gelegenheid tot koffiedrinken. Middels deze maatregelen hopen wij dat de parochianen de kerk ‘veilig’ kunnen bezoeken

Bijzondere vieringen.

Bij eventuele bijzondere vieringen zoals bijvoorbeeld gezamenlijke Eerste Communie, Allerzielen en Kerst blijft reserveren en registratie vooralsnog wél nodig. Omdat de belangstelling dan beslist groter zal zijn dan het aantal plekken dat we beschikbaar hebben.

Uitvaarten en condoleances.

Wanneer de begrafenisondernemer namens de familie kan verzekeren dat het aantal bezoekers van de uitvaartviering onder het maximaal toegestaan aantal blijft voor wie wij met inachtneming van de 1.5 m maatregel in de kerk een zitplaats hebben, hoeft er geen registratie te zijn. Een lijst van genodigden hoeft dan niet te worden afgegeven. Ook bij condoleance in de kerk, al dan niet na afloop van een viering, hoeft er niet geregistreerd te worden. Er hoeft geen lijst te worden aangelegd als de begrafenisonderneming mensen in groepjes en op veilige afstand binnen zal laten.

Voorgangers Eucharistievieringen op zondagen om 9.00 in de H. Maria Geboortekerk in Losser

2 augustus: P. Daggenvoorde

9 augustus: W. Rekveld

16 augustus: P. Daggenvoorde

23 augustus: W. Rekveld

30 augustus: P. Daggenvoorde

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud