Minicamping “de Veldzijde” bestaat 25 jaar

Minicamping “de Veldzijde” bestaat 25 jaar

Mini qua aantal staanplaatsen, maar zeker niet qua omvang van het grondoppervlak waarop minicamping “de Veldzijde” is gevestigd. 

De Veldzijde

Een gladgeschoren gigantisch groot gazon. Staanplaatsen met een ondergrond van grind voor de perfecte afwatering en een horizontale ondergrond. Het geheel is omzoomd door een houtwal, fruitbomen, volop bloemen en weides met grazend vee. Aan de rand van het mooie Losser in het mooie Twente en midden in de natuur. Een uitstekend uitgangspunt om Twente te verkennen en op steenworp van Duitsland met Bentheim als historisch stadje.

Geschiedenis

De nu door Caroline Schasfoort-Olde Heuvel beheerde minicamping, was vroeger een jong vee opfok bedrijf. Omdat het in die sector destijds niet zo rooskleurig ging zocht men wegen om het inkomen aan te vullen. Vader Gerard was onder andere werkzaam in de bouw. Moeder Christine was onderwijzeres op de toenmalige Ravenhorst in de Zandbergen en later op het ROC in Oldenzaal. Om het perceel aan de Honingloweg 10 rendabel te laten zijn ontstond het idee een minicamping te starten met als begin 15 staanplaatsen. Ze bedachten de naam “De Veldzijde” relaterend aan de buurt de Veldzijde. In 1999 werd de koeienstal door Gerard verbouwd tot 3 vakantiehuisjes. In 2017, toen Gerard en Christine met pensioen gingen hebben Caroline en haar man Marc de camping overgenomen die hoofdzakelijk door Caroline wordt beheerd. Marc heeft een baan voor 4 dagen, als monteur bij Twente milieu, en onderhoudt daar het groen materieel. De grotere klussen op de camping komen voor rekening van Marc, waarbij hij veelal bijgestaan wordt door Gerarden Christine, maar ook de zoons Juriën en Joran dragen hun steentje bij.

Bekendheid

Hoewel de minicamping dus al een lange tijd bestaat, is het bestaan van deze camping lang niet bij alle Lossernaren bekend. Een paar weken geleden, toen de corona nog in volle hevigheid de wereld in haar greep had, vroegen mensen met een camper bij het Lossershoes of men nog een camping in Losser wist. Nee, dat wist men niet. Voor alle duidelijkheid, dit waren geen mensen van Toerist Info Losser (vroegere VVV), maar mensen van de bibliotheek. Men had deze mensen kunnen verwijzen naar de Veldzijde en/of naar camping Punte aan de Oldenzaalsestraat. Gemiste kans. Toen Caroline dit ter ore kwam is ze gaan informeren en kreeg inderdaad te horen dat het zo gelopen was. Caroline: “Natuurlijk begrijp ik dat niet iedere Lossernaar weet welke campings er in Losser zijn. Maar hoe eenvoudig kan men mensen met dit soort vragen duidelijk maken waar de overnachtingsmogelijkheden in Losser zijn. Als Toerist Info Losser een aanplakbiljet aan de ramen had geplakt met de mogelijkheden, was dit zeker anders gelopen. Ik was een keer met mijn familie op vakantie in het Zillertal en daar hadden ze bij het “Fremdenverkehr” een veel betere en praktische oplossing. Daar hadden ze een digitaal bord geplaatst met daarop te lezen de plekken waar nog overnachtingsmogelijkheden waren met de prijzen er bij. Ik hoop dat Toerist Info Losser een dergelijke maatregel gaat invoeren. Dat zou heel goed kunnen in de Lutte, in Overdinkel en in Losser. Overigens hebben we heel veel vaste gasten die elk jaar terugkomen omdat het hun hier zo goed bevalt en we zijn weer vol geboekt.”

Jubileum

Het 25 jarig jubileum wordt vanwege de coronamaatregelen verschoven naar volgend jaar.

 

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud