Hockey Club Losser

Hockey Club Losser

HCL is opgericht in 2015 en vervult sinds die tijd een belangrijke rol binnen het sociale leven in de gemeente Losser. HCL wil zich inzetten voor de samenleving. HCL werkt aan maatschappelijk verantwoorde projecten.

Missie en Visie

Missie: Met aandacht en respect voor elkaar bieden wij kwalitatief goed hockey in een veilige omgeving. 

Visie: Jongens en meiden, jong en oud, beleven een plezierige tijd

Eigen honk 

Na wat omzwervingen in de gemeente Losser hebben ze nu sinds ongeveer 2 jaar een eigen honk op het Sportpark ’t Wilpelo in Overdinkel. Samen met de Tennis Club Overdinkel (TCO) hebben ze een fraaie kantine en er is voldoende douchegelegenheid voor de leden. In totaal zijn er 116 leden, waar van 104 jeugdleden.

Als ze maar lekker sporten

Och, het is in feite niet zo belangrijk wat voor sport ze doen, als ze maar lekker sporten. Dat is belangrijk.” zegt penningmeester Gerard Olde Boerigter. “De jeugd traint hier onder de leiding van bekwame trainers die wij via Hockey Xperience hebben aangesteld. Er zijn 5 meisjesteams en er is ook een trimhockeyteam voor senioren. We zijn blij met deze accommodatie en met de andere sportverenigingen die hier hun plek al lang hebben zoals de Tennis Club Overdinkel, Sportclub Overdinkel en Karatevereniging Heiwa. De samenwerking is voortreffelijk en er worden mogelijkheden bekeken om deze samenwerking in de toekomst nog verder te gaan intensiveren. Hockey is een sport die vooral door meisjes beoefend wordt maar zeker ook voor jongens aantrekkelijk. We streven naar een ledenaantal van rond de 200. Tijdens de corona hebben we geen wervingsactiviteiten ondernomen. Dat is niet verantwoord uiteraard. Maar binnenkort gaat de werving van start. We gaan flyers produceren die we via de scholen willen verspreiden. Ook denken we dat er in Duitsland veel jeugdigen zijn die bij onze hockeyclub zouden willen aansluiten. De dichtstbijzijnde hockeyclub in Duitsland is in Rheine. Dus daar liggen nog mogelijkheden voor ons.”

Trimhockeyers gezocht

Trimhockey is een leuke vorm van hockey voor volwassen mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Eén keer in de week komen de trimhockeyers op een vaste avond bij elkaar en trainen samen op techniek, tactiek en conditie. Bij trimhockey gaat het vooral om de gezelligheid en zijn er geen verplichtingen. Ook al heb je nog nooit een hockeystick vastgehouden of ken je de regels niet, dat is geen enkel probleem. De huidige groep trimhockeyers zijn bijna allemaal spelers zonder hockeyachtergrond. De vaste trainingsavond is iedere woensdag. Als je wil kijken of een keer vrijblijvend meedoen bel of mail dan eerste even met HCL.

Kunstgras

Het hockeyveld is fantastisch toegerust met ledverlichting, omheining, dug-outs en een professionele kunstgrasmat. Allemaal tot stand gekomen via de uitgifte van obligaties, sponsoren, het waarborgfonds van de RABO, verschillende subsidieverstrekkers en de gemeente Losser.

Veilig

Het is een veilig gebied voor de jeugdige sporters. De velden mogen vanwege de corona enkel door de spelers en de trainers bezocht worden. Het sportcomplex is rookvrij. Er staan veel eiken op het complex die aantrekkelijk worden gevonden door de eikenprocessierups. Maar na één telefoontje naar de gemeente kwamen de rupsbestrijders al in actie.

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud