Groene bonus voor deelname Groene Burendag

Groene bonus voor deelname Groene Burendag

Zaterdag 26 september is het de jaarlijkse Burendag. De Groene Loper Losser-Oldenzaal daagt je uit om van deze dag een GROENE BURENDAG te maken.

Bovenop de financiële ondersteuning die je vanaf 1 juli kunt aanvragen via www.burendag.nl  geeft de Groene Loper Losser-Oldenzaal een groene bonus in de vorm van een bollenpakketje voor een bollenperk in jouw straat.

Straat of buurt groener

Maak je straat of buurt mooier en gezelliger door samen te gaan vergroenen. Dat kan bijvoorbeeld door bolletjes te poten, geveltuintjes te maken, fruitbomen en bessenstruiken te planten, nestkastjes maken en ophangen, een speeltuintje samen opknappen of bijvoorbeeld een buurtpluktuin aan te leggen. Vanaf woensdag 1 juli kun je geld aanvragen voor de realisatie van je initiatief (max. € 350). Meer info zie www.burendag.nl

Inspiratie nodig?

Heb je inspiratie nodig, hulp bij je aanvraag of afstemming met de gemeente omdat je plan bijvoorbeeld niet je eigen grond betreft, meld je dan uiterlijk 3 juli aan voor het telefonisch spreekuur van de Groene Loper Losser-Oldenzaal via . We plannen dan zo spoedig mogelijk een belafspraak. Meld je je groene burendagplan bij de Groene Loper, dan ontvang je de week voor burendag een pakketje bloembollen.

Groene Loper Losser-Oldenzaal

De Groene Burendag is één van de activiteiten die de Groene Loper Losser-Oldenzaal onder haar paraplu organiseert. De Groene Loper is een samenwerkingsverband tussen verschillende groene (bewoners)initiatieven en heeft als missie nog meer bewoners en bedrijven te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en de mensen die daar wonen.

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud