Gemeente Losser verleent subsidie voor Foodlokaal Event

Gemeente Losser verleent subsidie voor Foodlokaal Event

De gemeente Losser verleent onder de vlag van het Actieprogramma Recreatie en Toerisme een subsidie bedrag van € 1.500,- aan De Firma Smaak voor het realiseren van een Foodlokaal Event. Afweging om de subsidie toe te kennen voor dit initiatief is dat Foodlokaal één van de actiepunten in het Actieprogramma Recreatie & Toerisme is en bijdraagt aan recreatieve en toeristische impulsen in de gemeente Losser.

Foodlokaal Event 

Wethouder Harry Nijhuis: “Fijn dat er energie zit in het Actieprogramma Recreatie en Toerisme en dat er initiatieven van de grond komen. Het belang van dit evenement is vooral de intentie om te komen tot een duurzame samenwerking tussen verschillende sectoren. Foodlokaal is een mooi initiatief dat bijdraagt aan de profilering van de gemeente Losser. Het richt zich op het lokaal verbouwen van voedsel en helpt het typisch Twentse landschap te versterken. Dit vergroot de aantrekkelijkheid voor de toerist. Het project kan een spin off creëren naar Noordoost Twente, en uiteindelijk heel Twente.” 

Actieprogramma Recreatie & Toerisme

Het Actieprogramma Recreatie & Toerisme is in 2019 samen met vertegenwoordigers van de toeristische sector opgesteld. Het ondersteunt initiatieven die tot doel hebben het stimuleren van toerisme en recreatie in de gemeente Losser. De Firma Smaak, initiatiefnemer van Foodlokaal, heeft een aanvraag ingediend voor een financiële bijdrage voor het organiseren van een evenement als kick-off teneinde een duurzame samenwerking te realiseren tussen de agrarische sector, horeca en foodindustrie.    

Heeft u een initiatief waarvoor u een aanvraag wilt indienen?   

Bent u van plan zo’n initiatief op te zetten of te organiseren? U kunt bij de gemeente een aanvraag voor subsidie indienen. Voor de uitvoering van het totale Actieprogramma heeft het college in 2020 een bedrag van € 30.000 beschikbaar gesteld. Meer informatie over het indienen van een aanvraag vindt u op de website van de  gemeente Losser. 

bron: Persbericht Gemeente Losser

Auteur: Peter Langela
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud