Weerzien na 50 jaar: reünie Martinusschool

Weerzien na 50 jaar: reünie Martinusschool

Afgelopen zaterdag was voor velen een bijzondere maar ook spannende dag. “Herken ik mijn klasgenoten nog nadat ik ze 50 jaar niet heb gezien” was de vraag die menigeen zich had gesteld. In 1969 gingen de 6e klassers over naar het voortgezet onderwijs en dat was ook het moment waarop velen elkaar uit het oog hebben verloren.

De samenhorigheid was destijds groot vertelden de initiatiefnemers van deze reünie Henriet Poorthuis- ter Denge, Elise Stege-Even en Herman Hassing en dat was ook goed te merken want het werd zeer snel een ouwe jongens-krentenbrood avond. Dat bleek ook uit de opkomst want van de 25 personen die er zouden kunnen komen hadden zich er maar drie afgemeld. Bijzonder was ook dat er nog een kleurenfilm was gemaakt van een driedaagse op de locatie Breckelenkamp in Lattrop en de hilariteit was dan ook bijzonder groot toen deze werd afgespeeld.

Dat het een zeer gezellige en geslaagde reünie was bleek ook wel uit het feit dat de bedoeling was dit over 5 jaar opnieuw te organiseren maar dit unaniem werd teruggebracht naar 3 jaar.

Tekst en foto: Herman Hassing

Auteur: Nieuwsredactie Hallo Losser
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud