‘t Trefhuus is op zoek naar vrijwilligers.

‘t Trefhuus is op zoek naar vrijwilligers.

“De Actieve Ontmoeting”  in ‘t Trefhuus is op zoek naar vrijwilligers

De actieve ontmoeting

In mei 2016 is het lifestyle project ‘De Actieve Ontmoeting “van start gegaan in Overdinkel. Inmiddels is het project een groot succes. “De actieve ontmoeting” is een samenwerking tussen  de gemeente Losser, zorggroep Sint Maarten en Stichting Fundament.

Deze activiteit richt zich met name op kwetsbare inwoners uit Overdinkel die eenzaam zijn en/of alleenstaand, wat meer willen bewegen en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Via “De Actieve Ontmoeting” ( 1 keer per week) wordt men bewust dat elkaar ontmoeten, actief bewegen, gezelschapspelen  ( spelletjes ) ondernemen, deelnemen aan de gezamenlijke  kookactiviteit, het eten van een gezonde maaltijd een bijdrage kan leveren aan een gezonde actieve leefstijl, waardoor men langer zelfstandig thuis kan blijven wonen. Momenteel zijn er rond de 25 deelnemers actief binnen deze activiteit.

Tweetal vrijwilligers

Voor de uitvoering van “De Actieve Ontmoeting” in Overdinkel zijn we op zoek naar een tweetal vrijwilligers die de professionele kracht en de beweegagoog kan ondersteunen tijdens deze activiteit. Hierbij kunt u denken aan het meehelpen met het voorbereiden van de maaltijd , een gezelschapspel doen , een gesprekje voeren, ondersteunen bij beweeg activiteiten etc. De focus in Overdinkel ligt bij het ondersteunen van de zelfgemaakte maaltijd.

De activiteit vindt plaats op de donderdagochtend van 10.00 – 13.30

Lijkt u het leuk en fijn om een bijdrage te leveren als vrijwilliger aan dit lifestyle project of wilt u meer informatie, neem dan contact op Mieke Bouwhuis coördinator Project “De actieve Ontmoeting”, tel: 06-37276376 of mail naar

Auteur: Marion Poorthuis
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud