Smokkelfestijn Overdinkel

Smokkelfestijn Overdinkel

Het komende weekend, 5, 6 en 7 juli, wordt in Overdinkel het smokkelfestijn gehouden. Vrijdag 5 juli begint het voor de kinderen al een groots feest te worden. Ze mogen de kermis bezoeken. Zaterdag 6 juli om 11.00 uur begint het smokkelfestijn. 

Status Smokkeldorp

Nu Overdinkel, mede door de medewerking van de gemeente Losser en ondersteund door de VVV de status smokkeldorp heeft, is het voor de hand liggend om een smokkelfestijn te houden. In Overdinkel heeft jaren, met succes, het Euregiofeest plaatsgevonden. Het comité Euregiofeest heeft de organisatie bij Bruisend Overdinkel neergelegd. Bruisend Overdinkel vond Smokkelfestijn een doeltreffende naam, temeer omdat heel veel toeristen juist vanwege het smokkelen Overdinkel bezoeken.

Thema Smokkelen

Drie dagen is de Hoofdstraat, vanaf “Oos Café” tot aan de supermarkt Plus, het domein van de wandelende bezoekers. En er zijn overal aan het smokkelen gerelateerde producten te koop. Smokkelkoffie, smokkelölie, smokkeljam, smokkel hapjesplanken en smokkelworst. Brouwerij de Smokkelaar schenkt zelfs smokkelbier in Oos café. 

Bruisend Overdinkel

Rene Weggen van Bruisend Overdinkel zegt: “We zijn al geruime tijd met 15 vrijwilligers bezig met de organisatie van het Smokkelfestijn. Er is veel belangstelling van de zijde van de mensen die een kraam willen opzetten. Ook is de belangstelling groot voor de kinderkramerie. We hebben een theatergroep gevonden die met een soort mobiele grenspaal de mensen vermaakt met straattoneel.

We hebben een Nikkelen Nelis die zijn muziek ten gehore brengt. Het concept wijkt nauwelijks af van wat het Euregiofeest was. We bouwen hierop voort en proberen het Smokkelfestijn aantrekkelijker te maken. Gelukkig hebben we meer dan 25 sponsoren uit het zakenleven in Overdinkel die ons steunen. Het lijkt er op dat het prachtig zonnig weekend wordt, dus staat ons, de technische commissie, de Kramerie Commissie en de Pr-commissie, niets in de weg om er een prachtig weekend van te maken.”

Welkom Smokkelaars

Wie vanaf de grens Gronau of vanaf Losser Overdinkel binnen rijdt, ziet een groot spandoek met daarop de tekst: “Welkom Smokkelaars”. 

 

 

 

Auteur: Sietse Smit
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud