DichtbijDuurzaam

DichtbijDuurzaam

Duurzaam, meer comfort, geld besparen, woningcheck, isolatie, zonnepanelen, kosten snel terugverdiend

Door de bomen het bos niet meer

Allemaal kreten die passen in de huidige tijd van energiebesparing. Ongeveer anderhalf jaar geleden is DichtbijDuurzaam in Oldenzaal begonnen met het adviseren over dit onderwerp. Mensen zien soms door de bomen het bos niet meer in deze materie en doen steeds vaker een beroep op deskundigen. Een deskundigheid die meer dan compleet is bij DichtbijDuurzaam, op zowel de kwaliteit bij technische aspecten, als de bijkomende aspecten zoals, geld lenen tegen goedkoop tarief van de overheid, labelindicatie en voordelige BTW tarieven.

Coördinator duurzaam wonen

De Losserse Ilse Berning is coördinator bij DichtbijDuurzaam. Ze verdeelt de werkzaamheden en zorgt dat iedereen die een beroep doet op de deskundigheid op de juiste plek terecht komt en bezocht wordt door de juiste personen. “Nu we in Oldenzaal met succes werken en inmiddels de 50e woning daar hebben verduurzaamd, gaan we ook in de gemeente Losser onze vleugels uitslaan, waar we overigens al met belangstellenden een plan maken. We kunnen ook de Losserse wooncoaches deskundig ondersteunen bij al hun duurzaamheidsvraagstukken. We kunnen elkaar goed versterken. Een ander groot voordeel is dat we samenwerken met de plaatselijke partijen. Dat geeft garantie tot vertrouwen en de lijntjes zijn korter, wat erg handig is voor overleg tijdens het proces van verduurzamen.”:zegt Ilse

Bouwtechnisch adviseur

Ron Wolbert is bouwtechnisch adviseur bij DichtbijDuurzaam. “DichtbijDuurzaam is een initiatief van twee gerenommeerde ingenieursbureaus, die hun bouwkundige en installatietechnische kennis en expertise hebben gebundeld. Beide partijen zagen dat er een duidelijke behoefte is aan onafhankelijke begeleiding in het kiezen van duurzame maatregelen. Initiatiefnemers SOM= en Dijkoraad hebben hun handen ineen geslagen, en samen zijn ze tot het idee van DichtbijDuurzaam gekomen. Het doel is om op een eenvoudige wijze woningeigenaren te helpen met het verduurzamen van hun woningen.” :zegt Ron.

Uniek

DichtbijDuurzaam is uniek omdat men 1 aanspreekpunt heeft voor alle duurzaamheidsvragen over de particuliere woning. Via de site kunt je een persoonlijk voorstel krijgen, dat door de lokale partners wordt uitgevoerd. Voor een professioneel adviesgesprek op maat, komt men graag bij je langs. DichtbijDuurzaam is gevestigd aan de Enschedesestraat 2 te Oldenzaal.

Telefonisch te bereiken op: 0541- 222307 www.dichtbijduurzaam.nl of stuur een mailtje naar:

 

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud