60 jaar getrouwd

60 jaar getrouwd

Het echtpaar Metternich was dinsdag 11 april 60 jaar voor de wet getrouwd. De kerkelijke inzegening was op 7 mei 1957. De bruiloft werd gevierd bij het toenmalige café Koopman aan de Lutterstraat in Losser.

Parochiehuis

Annie Metternich-Heldhuis(81) en Gerard Metternich(85) leerden elkaar kennen op de dansvloer in het parochiehuis in Oldenzaal. Annie woonde in Oldenzaal. Hij was toen dienstplichtig militair. Hij heeft als militair nog hulp verleend bij de watersnoodramp in Zeeland. Zakkenvullen met zand, waar de dijken mee versterkt werden. In zijn werkzame leven zat Gerard in de bouw.

Hij was metselaar en werd vroegtijdig afgekeurd vanwege slijtage aan zijn gewrichten. Ze wonen nog geheel zelfstandig en kunnen zich goed redden. Annie heeft vroeger in de confectie gewerkt en later als koffiedame bij het Carmel. Uit het huwelijk zijn twee dochters en zoon geboren.

Er zijn acht kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Natuurlijk was burgemeester Michael Sijbom aanwezig om het jubilerende paar te feliciteren. Op 7 mei wordt het feest gevierd bij Grand Café Smit in Losser.

60 jaar getrouwd

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud