Voorstellen Prins Marcel III

Beste carnavallisten, 

mijn naam is Marcel Blom en aan mij de eer om het Losserse carnaval dit jaar voor te gaan als Prins Marcel III van de Gaffel Aöskes.

Ik ben in 1967 geboren in Enschede, ietwat later getogen in Glanerbrug en gepromoveert naar eerst Losser en later Overdinkel. Ben getrouwd met Petra en vader van 3 kinderen.

Beste carnavallisten, 

mijn naam is Marcel Blom en aan mij de eer om het Losserse carnaval dit jaar voor te gaan als Prins Marcel III van de Gaffel Aöskes.

Ik ben in 1967 geboren in Enschede, ietwat later getogen in Glanerbrug en gepromoveert naar eerst Losser en later Overdinkel. Ben getrouwd met Petra en vader van 3 kinderen.

Als kleine jongen werd ik door mijn ouders, ooms en tantes al op sleeptouw genomen naar het kindercarnavaval in Losser en als tiener liep ik in Glanerbrug altijd bij het carnaval van de Grenskeerlkes. Ik was daar ook een van de 1e leden van ’t Grensgrut en heb ook nog even deel uitgemaakt van de Raad van Elf.

Midden jaren 80 leerde ik Petra bij de dansles in Enschede kennen en in 1991 zijn we getrouwd. Wij zijn toen aan de Hofkamp in Losser gaan wonen. Onze buren waren indertijd Henri en Brigit Brookhuis en via hen kwamen we in aanraking met Excelsior. Petra werd gevraagd om bij de Original Losser Musikanten te komen zingen en even later werd ik benaderd om slagwerk te gaan spelen. Wij zijn toen beiden lid geworden en ik speel nog steeds slagwerk bij het A-orkest, ben al jaren bestuurslid en verzorg de ledenadministratie, de inkoop en planning van de bar incl. de festiviteiten rondom het carnaval bij Excelsior. Petra speelt klarinet in het A-orkest.
In 1996 en 1998 zijn onze kinderen Mireille, Steven en Rutger (een tweeling) geboren. De woning aan de Hofkamp werd toen een beetje te klein en in 2001 zijn we dan ook verhuist naar de Vosbultkamp in Overdinkel waar we nog steeds wonen samen met onze 11-jarige zwarte labrador Buster. Ook onze kinderen spelen een instrument en zijn van jongs af aan lid van Excelsior.

Ik heb lange tijd in de wereld van de regionale kranten (bij Tubantia en Wegener) gewerkt maar vond het in 2008, na 20 jaar, tijd om eens wat anders te gaan doen. Ben toen de ICT-detachering in gegaan en kwam al snel terecht op een interim job als applicatiebeheerder bij Bouwmaat Nederland in Bunschoten. Deze opdracht heeft, met wat onderbrekingen, al met al zo’n vierenhalf jaar geduurd.
Daarna wat opdrachten voor andere klanten gedaan maar toen ik hoorde dat Bouwmaat toch weer zoekende was naar een vaste kracht ben ik daar, in april 2014, definitief terecht gekomen als coördinator Helpdesk en Applicatiebeheer. Wij zijn met ons team van 10 personen verantwoordelijk voor het 1e en 2e lijns beheer en onderhoud van de winkel- en centrale systemen voor onze 48 groothandels in bouwmaterialen over heel Nederland en het centrale hoofdkantoor in Bunschoten.

Naast mijn grote hobby Excelsior ben ik ook vrijwiller bij de Zorggroep Sint Maarten in Losser waar mijn vrouw werkzaam is en met een aantal vrienden hebben we een een whiskyclubje (de Scotch Single Malt Club Losser). Heb tot vorig jaar getennist bij TV Brilmansdennen en een vriendengroep op de zondagochtend maar moest vanwege een hardnekkige achillespees blessure helaas met beide stoppen.

De eerste contacten met de Gaffel Aöskes ontstonden in 2011 toen onze voorzitter, mijn ex-buurman en vriend Henri Brookhuis adjudant was van Prins Marcel II. Wij hebben toen menig feestje meegemaakt en dat was toch wel leuk.

In 2012 werd mijn maatje Jeroen Withag adjudant van Prins Martin II en hebben we het carnaval nog intenser beleeft dan het jaar ervoor. Dat kwam ook omdat ikzelf in dat jaar Maëstro werd bij Excelsior. Ik heb toen samen met mijn adjudant Bert klein Rot en onze partners en kinderen een geweldig seizoen gehad maar durfde nooit te dromen dat ik ooit gevraagd zou worden om Prins van Losser te worden.

En dan krijg je op een dinsdagavond een telefoontje van Bob Volmer of je een keer langs kunt komen. Als reden wordt er iets gemompeld over Excelsior, Prins Wim en een afscheidsfeestje. Op zich een plausibele reden gezien de banden die er de laatste jaren zijn tussen de Gaffel Aöskes en Excelsior maar toch blijft er iets knagen.

Thuis al een beetje overlegt en Petra en ik zijn, op dat moment, beiden van mening dat iemand mij ziet als zijn adjudant. Die week heb je dan toch al wel wat slapeloze nachten. Als dan tijdens het gesprek met Bob blijkt dat je niet beoogd adjudant bent maar gevraagd wordt als de nieuwe Prins van Losser voor 2016 is dat toch wel een verassing en moet je een paar keer slikken. Eerst maar een thuis overleggen met vrouw en kinderen. Onze dochter zat op dat moment bij haar vriend in Houston in de V.S. dus thuis maar snel een Skype verbinding opgezet voor een familieberaad. Iedereen was super enthousiast en op zaterdag kon ik Bob dan ook appen dat ik eruit was. Hij belde al snel om mijn besluit te vernemen.

Na zijn felicitatie was zijn eerste opmerking: “Vanaf nu mag je niets meer doen!”. Oei, dat is lastig voor iemand die graag de touwtjes in handen heeft en de lijnen uitzet. 
In hetzelfde gesprek de namen van de gewenste adjudanten doorgegeven en het afwachten begon. Evenals nog een paar slapeloze nachten waarin menig doemscenario aan je voorbij trekt. Zullen de adjudanten wel ja zeggen tegen een nog onbekende prins? Wie is er dan reserve? Etc…

Maar dan toch op maandagavond het eerste verlossende berichtje van Bob. Adjudant 1 heeft toegezegd. Yes…. Ben erg blij met mijn buurman Hans Pleijhuis en ik ga dan ook direct naar hem toe. Krijg op de daaropvolgende woensdagavond (repetitieavond van Excelsior) het volgende berichtje van Bob dat ook mijn gewenste 2e adjudant en muzikale vriend Maarten Toevank ja heeft gezegd. Ook met hem direct contact gezocht en weer is daar dat enthousiasme. Dit gaat helemaal goed komen.

Het Trio is rond en de eerste afstemming kan beginnen 
Evenals vele van onze voorgangers hadden we een eerste kennismakingsavond in de buitenresidentie van onze voorzitter in Lonneker en konden de voorbereidingen, onder de bezielende begeleiding van Jan Riesewijk en Jeroen ten Broeke, van start gaan. Met deze super enthousiaste groep moest dat zeker goed gaan komen.  

Kort erop hebben we ook Arjan Boers binnen als onze hofchauffeur en ook hij is vol enthousiasme.
Door onze begeleiders wordt al snel duidelijk gemaakt wat we wel en niet moeten regelen dus we kunnen aan de slag.

De muziek en tekst voor ons lied is een van de eerste punten.  We zijn er al snel uit dat we het gaan zoeken in de wereld van de blaasmuziek. De keuze is vlot gemaakt en via Jan Riesewijk wordt er contact gezocht met de Tukkerbloazers met het verzoek of zij dit nummer voor ons willen inspelen. Dit wordt een uniek stuk want nog nooit is het prinsenlied ingespeeld door de hofkapel.  

Ook de rest van de voorbereidingen verliep, met de geoliede machine van de Gaffel Aöskes achter ons, zonder problemen en ik wil dan ook iedereen bedanken die ons hierin geholpen heeft. Bijzondere dank aan onze dames Petra, Claudia en Marjolein. Zonder jullie commitment en enthousiasme konden wij als trio nu niet het carnaval in Losser aanvoeren onder het motto:

“Wie hebt ’n besten moat”

 

Met een enthousiast driewerf Alaaf,

Prins Marcel III

 

Auteur: Jack Scholtens
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud