Echtpaar Nordkamp 60 jaar getrouwd

Echtpaar Nordkamp 60 jaar getrouwd

Het echtpaar G. Nordkamp en B.G. Nordkamp – Poorthuis zijn op zaterdag 9 januari 60 jaar getrouwd. Burgemeester Michael Sijbom bezocht het echtpaar op vrijdag in St.Maartens-stede, afdeling Kraesgenberg 3.

Het versgebakken echtpaar ging 60 jaar geleden wonen aan de Goormatenweg in Overdinkel. In het huis woonden toen al 2 gezinnen en de familie Nordkamp werd het derde gezin. De krapte op de huizenmarkt was destijds desastreus. Op de Goormatenweg werden drie dochters geboren. Later verhuisden ze naar de Gronausestraat in Losser, waar de vierde dochter werd geboren. Alle zusjes verkeren nog in goede gezondheid en het jubilerende echtpaar beschikt nu over tien kleindochters, 1 kleinzoon, 1 achterkleindochter en 5 achterkleinzoons. 

Hobby’s.

Het echtpaar had een grote passie en dat was vakantie. De plekken waar de vakanties werden door gebracht moesten niet te ver zijn. In een paar uur rijden moesten ze weer thuis zijn, mocht er iets aan de hand zijn. Ze gingen altijd kamperen. In het begin toen ze nog geen auto hadden werden ze door bevriende buren weggebracht. Later hadden ze zelf een auto. De heer Nordkamp had en heeft als grote hobby voetbal. Hij is meer dan een halve eeuw lid geweest van OSV, maar heeft na de fusie zijn lidmaatschap opgezegd. 

Textiel.

Hij verdiende de kost bij de textielfabriek van Heek in Losser als afdelingschef op de droszaal. Moeder zorgde altijd als trouw huisvrouw voor het gezin. Een gezellig ouderwets huwelijk. Nu wonen ze vanwege de gezondheid helaas gescheiden. Mevrouw woont op de Kraesgenberg 3 en meneer op de Leurinkshof. Ze zien elkaar echter elke dag want ze bezoeken elkaar met een hoge regelmaat en brengen vele uren samen door.

Auteur: Sietse Smit
Geplaatst in: Archief, Nieuws
Scroll naar boven
Ga naar de inhoud